Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 16 nov 2017

Deze kasten verklappen dat ze je in de gaten houden met een kleurtje

Om je interieur wat leven in te blazen, kun je meubels neerzetten in een interessante accentkleur. Maar soms wordt die ene kleur net iets te overweldigend, waardoor de balans in je kamer eraan gaat. Met de twee kasten van OriJeen, zal je dit probleem waarschijnlijk niet zo snel hebben. Ze bestaan namelijk niet uit één kleur, maar uit een kleurverloop dat voor een zachter effect zorgt. Wat de kasten echter zo interessant maakt, is dat dit kleurverloop zich aanpast aan waar je bent in de kamer.

Kleurverloop met lenticulaire technologie

De twee OriJeen kasten horen bij de mini-collectie “Color Flow” en als je ze ziet begrijp je de naam van de collectie meteen. Door gebruik te maken van lenticulaire technologie, wordt het futuristisch uitziende kleurverloop mogelijk gemaakt. De collectie bestaat uit een garderobekast en een wat kleiner kastje, voor bijvoorbeeld in de woonkamer. De garderobekast geeft je een onderwatergevoel met gele en blauwe tinten, welke in elkaar overlopen. Het kleinere kastje komt in rode en blauwe tinten, welke bij het overlappen ook een paarsachtige gloed creëren.

OriJeen kasten

OriJeen kasten richten zich op relatie tussen mens en object

Hoewel de kasten op zichzelf staand al indrukwekkend zijn, zit er meer achter de meubelstukken. De Koreaanse studio OriJeen wil namelijk mensen eraan herinneren, dat er een relatie bestaat tussen mensen en de objecten om ze heen. Om dit te bewerkstelligen reageren de kasten op je positie in de kamer en ook op je bewegingen. Hierdoor wordt je er inderdaad constant eraan herinnerd dat de kasten er zijn en zich met je bezighouden. Wie weet dat toekomstige versies ook met je zullen praten.

OriJeen kast

Ergens te koop?

Het wordt op de OriJeen site niet duidelijk of de kasten daadwerkelijk te koop zijn en hoeveel ze dan wel niet zouden kosten. Het lijkt er echter wel op dat het bedrijf niet zomaar interessante projecten maakt, die je niet mag kopen. Je kunt ze altijd een berichtje sturen als je de Color Flow kasten in huis zou willen halen.

 

Een andere kast waarmee je wat meer dynamiek in huis haalt is de Rubika. Deze kast doet je denken aan een rubiks kubus en lijkt zelfs uit de muur te komen. De immense rubiks kubus kan een kleine troost in je kamer zijn, voor als je het nooit voor elkaar krijgt de echte puzzel op te lossen.

Designboom

Reageer op artikel:
Deze kasten verklappen dat ze je in de gaten houden met een kleurtje
Sluiten