Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 26/02/2019

40 Oscar-winnende films die je nu op Netflix kunt checken

We hebben de Oscars weer achter de rug, wat betekent dat het tijd is om de balans op te maken. Welke Oscar-winnaars kun je eigenlijk op Netflix kijken? We zetten alle veertig (!) voor je op een rijtje.

The Constant Gardener

Er wordt een extreem verminkt lijk aangetroffen in een afgelegen deel van Noord-Kenia. Het blijkt de jonge Britse Tessa Quayle te zijn, gespeeld door Rachel Weisz. Haar reisgenoot is nergens te vinden. Heeft haar echtgenoot, gespeeld door Ralph Fiennes, de sleutel in handen? Hij besluit op onderzoek uit te gaan. Al snel treft hij een complex web van internationale samenzweringen aan.

Spotlight

Spotlight vertelt een waargebeurd verhaal. Centraal staat het speciale Spotlight-team van The Boston Globe. Dat is de oudste onderzoekseenheid van een krant (binnen de Verenigde Staten). Zij onthulden het massale kindermisbruik in de Katholieke Kerk. Hoe ze dat voor elkaar kregen? Check snel Spotlight!

Zero Dark Thirty

Nog een waargebeurd verhaal! Dit keer kijk je mee naar hoe de Amerikanen Osama Bin Laden hebben gevonden, inclusief de uiteindelijke doding. Dat was de terroristenleider van Al Qaida. De klopjacht is van begin tot eind een bloedstollende achtbaanrit.

The Reader

Michael Berg, een jonge scholier, komt op weg naar school ten val. Een tramconductrice helpt hem overeind, genaamd Hanna. Ze is twee keer zo oud als de jonge Duitser, maar toch raakt hij compleet geobsedeerd. Tot ze opeens verdwijnt, en ze elkaar acht jaar later in een compleet andere setting aantreffen: een nazitribunaal.

Good Will Hunting

Will Hunting brengt zijn dagen door als schoonmaker in een school. De rest van de tijd vecht hij met willekeurige mannen en begaat hij misdrijven. Tot een leraar er van overtuigd raakt dat Hunting een gave heeft voor wiskunde. Maar ja, tegelijkertijd ligt hij overhoop met zijn omgeving. Kunnen ze hem uit zijn isolement trekken?

Fences

No Country for Old Men

Birdman

The Big Short

The Departed

The Pianist

Scent of a Woman

Still Alice

American Beauty

Argo

The Untouchables

Amy

The People vs. Larry Flint

Icarus

The Revenant

Atonement

Sling Blade

Out of Africa

Pulp Fiction

Schlindlers List

Leaving Las Vegas

Django Unchained

Hugo

Das Leben der Anderen

Goodfellas

Forrest Gump

Roma

Black Hawk Down

Apocalypse Now

Saving Private Ryan

Anna Karenina

Ghost

The Godfather

Hacksaw Ridge

Les Misérables

Reageer op artikel:
40 Oscar-winnende films die je nu op Netflix kunt checken
Sluiten