Oscars-grap Cats schiet in verkeerde keelgat Visual Effects Society

De Oscars zijn weer achter de rug, waardoor filmliefhebbers voorlopig weer voldoende gespreksstof hebben. Zo kan er niet alleen gesproken worden over de films die in de prijzen vielen (of juist niet), maar ook over de vele speeches en acts die met zo’n avond gepaard gaan.

Het meest opmerkelijke optreden dit jaar was vermoedelijk het moment waarop James Corden en Rebel Wilson het podium betraden in hun Cats-outfit. In plaats van zich te schamen voor het feit dat ze aan zo’n slecht ontvangen film meegedaan hadden besloten ze er de spot mee te drijven. Al kon blijkbaar niet iedereen ermee lachen.

Visual Effects Society beledigd door Oscars grap

Het feit dat er tijdens de act van Corden en Wilson een cynische opmerking gemaakt werd over ”goede visual effects” is bij de Visual Effects Society (VES) in het verkeerde keelgat geschoten. De organisatie bracht namelijk het volgende statement uit:

”Bij de uitreiking van de Academy Award voor Outstanding Visual Effects kozen de producers ervoor om een grap te maken ten koste van visual effects en te doen alsof deze de oorzaak waren achter het floppen van de film Cats. Dit terwijl zelfs de beste visual effects ter wereld niet kunnen compenseren voor een slechte vertelling van een verhaal.”

We moeten hierbij overigens vermelden dat Cats het wel tot de Oscars VFX shortlist heeft weten te schoppen. Dit betekent dat ook de Academy onder de indruk was van de visuele effecten in de film.

Cats

Het in december vorig jaar verschenen Cats was een musicalfilm waar naast bekende acteurs ook enkele muzikanten in te zien waren, zoals Taylor Swift en Jason Derülo. De castleden werden nadien digitaal bewerkt, zodat ze meer op katten zouden lijken. Ondanks de moeite die in het project gestoken is werd Cats een grote flop, zowel financieel als bij de critici.

Een overzicht van films en personen die tijdens de Oscars wél waardering leken te krijgen is hier te vinden.

Reageer op artikel:
Oscars-grap Cats schiet in verkeerde keelgat Visual Effects Society
Sluiten