Oscars twee maanden uitgesteld vanwege coronavirus

De uitreiking van de Oscars zal volgend jaar later zijn dan gepland. Vanwege het coronavirus is het twee maande verschoven.

De Oscars zijn misschien wel de belangrijkste Award Show van de wereld. Het is een plaats waar naast prijzen van films tegenwoordig ook veel politieke statements worden gemaakt. Acteurs zullen en filmmakers zullen voorlopig nog moeten wachten op het evenement aangezien het is uitgesteld.

De Oscars komen later

The Academy of Motion Picture Arts and Sciences heft besloten om de 93e Oscaruitreiking met twee maanden te verschuiven. In plaats van 28 februari is het evenement nu gepland op 25 april 2021.

Omdat de uitreiking is verschoven, heeft de organisatie ook besloten om de aanmelddatum van de films te vergroten. Het was eerst de bedoeling dat films tot 31 december 2020 kans maakten op de Oscars, maar nu mogen ook films die tot 28 februari 2021 zijn uitgebracht hopen op een gouden beeldje. Voor makers van animatie en korte films is de deadline dichterbij. Deze moeten 1 december worden ingestuurd.

Ook het museum wordt uitgesteld

Niet alleen de uitreiking van de prijzen is uitgesteld. Ook de opening van het Academy Museum of Motion Pictures is voorlopig verschoven. Deze gaat van 14 december van dit jaar naar 30 april 2021. Het museum moet het hoogtepunt worden voor filmfans van over de hele wereld.

Niet de eerste keer

Het is de vierde keer in de historie dat de Oscars worden verzet. De eerste keer was tijdens de tiende editie in 1938 vanwege overstromingen in Los Angeles. In 1968 werd het twee dagen uitgesteld vanwege de dood van Martin Luther King en in 1981 was de prijsuitreiking verzet vanwege een moordpoging op toenmalig president Ronald Reagan.

Vorig jaar kenden de Oscars een onverwachte winnaar. De Koreaanse film Parasite wist de prijs van beste film in de wacht te slepen. Joaquin Phoenix won de titel van beste acteur voor zijn rol als Joker in de gelijknamige film.

Reageer op artikel:
Oscars twee maanden uitgesteld vanwege coronavirus
Sluiten