Ilona Braam
Ilona Braam Home 31 aug 2017

Met dit slimme slot heb je nooit meer een sleutel nodig

Sleutels zijn eigenlijk onhandige dingen. Natuurlijk heb je ze nodig om deuren open te maken, maar hoe vaak verdwijnen ze wel niet of heb je ze net niet bij je, wanneer je weer iets moet openen. Gelukkig bestaan er ook sloten zonder sleutels, met bijvoorbeeld een code. De slimme Otto is er zo één en het slot is zelfs instaat om te detecteren wanneer je in de buurt van de deur komt, zodat hij je een nog makkelijkere optie aan kan bieden om naar binnen te komen.

Veiligheid boven alles

De makers van Otto zijn als eerste gegaan voor veiligheid. Hiervoor hebben ze de (volgens hun) zwakke schakels van een slot geëlimineerd door geen sleutel of  keypad te gebruiken. Daarnaast maakt Otto gebruik van geavanceerde end-to-end ECC beveiliging en twee verschillende encryptiemethoden. Bij de productie is gebruik gemaakt van zeven verschillende soorten roestvrij staal om het extra sterk te maken

Otto

Alsof het door Apple is gemaakt

Design vonden ze echter ook belangrijk, want het apparaatje ziet eruit als iets dat Apple gemaakt zou kunnen hebben. Het is een gelikt uitziend rondje met een ring aan de buitenkant. Deze ring is beschikbaar in het zilver, goud en zwart. Vooral in het goud ziet hij er extra fancy uit.

Otto slim slot

Houd het slimme slot in de gaten via de app

Je kunt de Otto verbinden aan je smartphone, zodat je hem altijd in de gaten kunt houden. In de app kun je namelijk op elk moment zien of er activiteiten zijn geweest, bijvoorbeeld het openen of sluiten van je deur. Dus zelfs als je op vakantie bent weet je wat er allemaal gebeurt. Ook kan het slot detecteren wanneer je smartphone (met jou) voor de deur staat. Hierop confirmeert hij je identiteit een schakelt een optie in, waardoor je het slot alleen even hoeft aan te raken om hem te ontgrendelen.

Otto het slimme slot

Otto kan meerdere gebruikers herkennen

Meerdere smartphones van vrienden en familieleden kunnen verbonden worden met het slot, zodat je in de app ook kunt zien wie er precies naar binnen is geweest. Mocht je telefoon bij je hebben is dat ook niet erg, want je kunt ook een viercijferige code invoeren door aan het slimme slot te draaien.

Alvast bestellen voor in het najaar

Helaas is de otto nog niet te koop, maar je kunt hem wel alvast bestellen voor 756 euro via de officiële site. Ergens in het najaar zullen de sloten vervolgens worden verscheept. Voor het bestellen hoef je nog niet te betalen totdat je pakketje daadwerkelijk klaar is om verzonden te worden.

Een ander mooi slot waarbij je geen sleutels voor nodig hebt is het Latch slot. Je gebruikt hem ook in combinatie met je smartphone, maar met Latch gebruik je de app om de deur te ontgrendelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Met dit slimme slot heb je nooit meer een sleutel nodig
Sluiten