Oude Ferrari concept-auto kan echt de weg op

Concept auto’s worden gemaakt om te laten zien wat de toekomstvisie van de desbetreffende automaker is. Het zijn vaak prachtige futuristische wagens, die je in principe nooit in de showroom kunt gaan kopen. Gelukkig is er soms een uitzondering op deze regel. Daardoor is een oude Ferrari concept nu op de weg gekomen.

Ferrari concept-auto uit de jaren zeventig

Daarvoor gaan we terug naar de jaren zeventig, toen het met de Ferrari 512 S op de markt kwam. Het was een wagen die bedoeld was om het in Le Mans op te nemen tegen Porsche 917. Er waren uiteindelijk 25 van deze wagens gemaakt, maar het bedrijf lukte het niet om er meer dan 22 te verkopen.

Nummer 23 werd zodoende geschonken aan coachbuilder Pininfarina. En daar ging designer Paolo Martin aan de slag om de wagen om te toveren naar de Ferrari 512 S Modulo Concept. Het was een wagen die liet zien hoe de toekomst er uit zag, maar was nooit bedoeld om de weg op te gaan.

Ferrari concept

Vele jaren later wist Ferrari-liefhebber Jim Glickenhaus Pininfarina te overtuigen om de concept wagen aan hem te verkopen. Hij had namelijk het idee om de wagen een beetje om te bouwen en hem zo klaar te maken om er daadwerkelijk mee op de weg te rijden. Hij heeft samen met zijn team vier jaar aan de wagen gewerkt, maar afgelopen week was het dan zo ver. De Ferrari 512 S Modulo Concept was met wat aanpassingen klaar om de weg op te gaan. Hoe dat ging, kun je in de onderstaande video bekijken.

Wil je meer lezen over de Ferrari 512 S Modulo Concept en hoe dit alles in stand is gekomen, dan vind je hier een prachtig achtergrond verhaal van de legendarische wagen. Wil je meer concept-wagens zien? Kijk dan hier voor een tof en uitgebreid overzicht.

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Oude Ferrari concept-auto kan echt de weg op
Sluiten