Kiara Angelino
Kiara Angelino Tech 17 apr 2017

Jongeren domineren de startup-wereld, maar ouderen zijn veel innovatiever

Wie heeft gezegd dat alleen jongeren de beste ideeën hebben? Uit onderzoek blijkt juist dat ouderen veel creatiever en innovatiever zijn. Ze verdienen ook nog eens meer geld. Oud worden is dus eigenlijk zo slecht nog niet.

Hoe ouder hoe vernieuwender

Jong, net afgestudeerd of juist van school gestuurd maakt jouw niet per se dé innovator op aarde. Verschillende onderzoeken wijzen er juist op dat ouderen een stuk innovatiever zijn. Uit dit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat de gemiddelde leeftijd van innovatieve ouderen 47 jaar is. Dit houdt aan tot 55 jaar en daalt weer bij de leeftijd van 65 jaar. Pieken dus op je vijftigste levensjaar!

Het onderzoek is afgenomen bij 900 mensen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de techindustrie in de Verenigde Staten. In het onderzoek zat slechts een klein aantal vernieuwers jonger dan 30 jaar.

De meeste uitvinders krijgen pas een patent op hun uitvinding in de tweede helft van hun carrière. Dat blijkt uit dit onderzoek. Dit onderzoek is bij zo’n 1900 uitvinders afgenomen met een gemiddelde leeftijd van 47 jaar.

Oud zijn is zo slecht nog niet

Niet alleen in de Verenigde Staten, maar ook in Japan blijkt dat ouderen een stuk innovatiever zijn. De patenten van de oudere uitvinders zijn veel meer waard dan die van jongeren. Ook in het onderwijs is een stijging in inkomsten van de ouderen te zien. Dit komt door het verbeterde niveau en de stijging van de pensionering. Uit dit onderzoek blijkt dat innovatieve werkers tussen 60 en 74 jaar meer geld dan werkers tussen 25 en 59 jaar verdienen.

Ben je jong, verdien je niet veel of is jouw patent nog niet veel waard? Maak je maar geen zorgen, want de bloei in je carrière komt later nog. Ervaring is key en die innovator zit in je! Nu wij het overigens toch over ouderen hebben, ze zijn niet allemaal even slim. Lach hier om zeventien ouderen die hun gadgets nog niet helemaal begrijpen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jongeren domineren de startup-wereld, maar ouderen zijn veel innovatiever
Sluiten