Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 19 mrt 2019

Our Planet Trailer: Netflix neemt je mee op ambitieuze reis

Het internet en daarmee ook streamingdiensten staan vol met natuurdocumentaires. Netflix gaat het geliefde genre naar een hoger niveau tillen, in de vorm van Our Planet.

Our Planet: Netflix legt de lat hoger

Dat is een nieuwe documentaireserie, een ambitieus project met een gigantisch budget. Our Planet is gefilmd in meer dan vijftig landen en zeven continenten. De streamingdienst belooft exclusieve beelden van wild dat nog niet eerder op die manier in beeld is gebracht.

Van insecten die proberen te overleven in een meedogenloze jungle tot de giganten die onder de oppervlakte van de oceaan leven: alles is haarscherp en kleurrijk in beeld gebracht. De nieuwste technologie is ingezet door het team, waardoor nieuwe stappen gezet konden worden.

Ze hebben in ieder geval ervaring met het genre. Het creatieve team achter Our Planet was namelijk ook verantwoordelijk voor Planet Earth en Blue Planet. Dan weten liefhebbers meteen dat ze aan het juiste adres zijn. Nog nooit eerder brachten ze echter de natuur op deze schaal in kaart.

Our Planet bestaat uit acht afleveringen die het natuurschoon verkennen, waarbij gevoelige onderwerpen zoals klimaatverandering etcetera niet geschuwd worden. Ook leuk: er zal ook behind-the-scenes footage bij zitten, zodat je kunt zien hoe ze ogenschijnlijk onmogelijke beelden hebben vergaard.

De grote Sir David Attenborough neemt de kijker mee door de acht afleveringen. Ook Salma Hayek en Penélope Cruz zijn ingeschakeld, voor de Spaanse versies. Check hieronder de eerste volledige trailer, inclusief een gloednieuw nummer van Marcus Mumford. Ach, waarom ook niet!

?Check dit trouwens ook: You vs. Wild: Netflix komt met interactieve survival-serie

Reageer op artikel:
Our Planet Trailer: Netflix neemt je mee op ambitieuze reis
Sluiten