Coronavirus treft ook The Outer Worlds voor de Nintendo Switch

Het coronavirus houdt de wereld op dit moment stevig in zijn greep. Naast de ellende die de Chinese bevolking nu ondergaat, merken we dat het ook steeds meer effect heeft op de wereldhandel. Het nieuwste slachtoffer? The Outer Worlds op de Nintendo Switch.

Deze versie werd onlangs aangekondigd en toen kwam naar buiten dat de game op 6 maart uit zou gaan komen. De port wordt overigens niet gemaakt door Obsidian Entertainment, maar door het Chinese ontwikkelaar Virtuos. En die kunnen nu niet werken.

The Outer Worlds loopt vertraging op

Hoewel het hoofdkwartier van Virtuos gevestigd is in Singapore, zijn er verschillende ontwikkelingsteams gevestigd in diverse Chinese steden. En die studios zijn nu gesloten. Met de gezondheid van de werknemers is overigens niks aan de hand. Het sluiten van de studios heeft voornamelijk te maken met het feit dat men niet wilt dat het virus zich verspreid.

Naast dit slechte nieuws, is er ook nog een beetje goed nieuws. Bij de onthulling van de Nintendo Switch werd bekendgemaakt dat de game enkel als digitale downloadgame beschikbaar zou worden gesteld. Inmiddels is bekend geworden dat er ook een fysieke versie van de game aankomt. Dus als je The Outer Worlds straks in de winkel koopt, dan vind je ‘gewoon’ een cartridge in het hoesje. De vraag is overigens nu wel wanneer de game op de Nintendo Switch gaat uitkomen.

Gisteren was er nog meer nieuws rondom The Outer Worlds. Op de website van Nintendo verschenen uit het niets de eerste screenshots van de Switch-versie. Deze kun je hieronder bekijken.

The Outer Worlds
(Bron: Obisidian Entertainment)
The Outer Worlds
(Bron: Obisidian Entertainment)
The Outer Worlds
(Bron: Obisidian Entertainment)
Reageer op artikel:
Coronavirus treft ook The Outer Worlds voor de Nintendo Switch
Sluiten