Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 28 feb 2018

Schrik jezelf kapot met Outlast op de Nintendo Switch

Als je deze week in de trein zit en vanuit het niets iemand hoort gillen, dan is je eerste reactie natuurlijk dat er iets aan de hand is en dat je moet helpen. Houd er dan wel rekening mee dat het gegil iets anders is dan jij zou denken. De vreselijk nare en enge game Outlast is nu namelijk verkrijgbaar op de Nintendo Switch en het kan dus zijn dat iemand die game in het openbaar speelt.

Outlast op de Nintendo Switch

Outlast is een game die oorspronkelijk in 2013 uitkwam en is één van de eerste games die massaal door Twitch-gebruikers werd gestreamed. Men vond het namelijk heerlijk om naar gamers te kijken die zich volledig doodschrokken wanneer er iets engs in de game gebeurde. En Outlast is dan ook echt een nare, enge game. Niet geschikt voor hen met een zwak hart. Als je Resident Evil 7 al eng vond, dan moet je maar niet aan deze game gaan beginnen. En eigenlijk al helemaal niet in het openbaar, zoals een treinrit naar werk.

Outlast is sinds deze week beschikbaar via de eShop van Nintendo. Het tweede deel moet later ook nog uitkomen, mocht je aan dit eerste deel nog geen hartaanval hebben overgehouden.

In Outlast ga jij aan de slag als Miles Upshur, een onderzoeksjournalist die het een goed idee vond om naar een tehuis voor psychiatrische patienten te gaan waar de pleuris is uitgebroken. Je speelt de game vanuit een eerste persoonsperspectief en moet naast het onderzoeken wat er precies gaande is, ook erg goed opletten wanneer vijanden in de buurt zijn. Je hebt namelijk geen mogelijkheden om te vechten wanneer je moet aangevallen en moet dus vluchten, verstoppen en voorbij de vijanden sneaken. Dat maakt de game nog net wat enger dan dat hij in zijn basis is. Als dat te eng voor je is, dan hebben we nog vijf absolute aanraders voor de Nintendo Switch.

Reageer op artikel:
Schrik jezelf kapot met Outlast op de Nintendo Switch
Sluiten