Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Tech 21 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

‘Outlaw King’ met Chris Pine is het nieuwe epische spektakelstuk van Netflix

Dat Netflix goed is in het maken van series weten we inmiddels wel, maar op filmgebied wil het nog niet helemaal vlotten. Ze slaan nog regelmatig de plank mis en dat moet anders. Daarom heeft de streamingdienst de handen ineengeslagen met Chris Pine en een zeer interessante regisseur. Het resultaat is Outlaw King en de eerste trailer ziet er veelbelovend uit.

Outlaw King speelt zich af in dezelfde periode als Braveheart en richt zich dus ook op de oorlog tussen Schotland en Engeland. Het grote verschil is dat het verhaal ditmaal niet draait om William Wallace, maar om Robert de Bruce die door Chris Pine gespeeld gaat worden. Hij is misschien minder bekend, maar daarom zeker niet minder belangrijk. Dit is namelijk de man die er daadwerkelijk in slaagde om de Schotten los te vechten van de Engelsen.

Braveheart anno 2018

In de eerste trailer krijgen we al een beetje een idee hoe de film opgebouwd gaat worden. Het begint met Robert de Bruce toen hij nog een edelman was. Hij raakt vervolgens alles kwijt aan de Engelsen en komt in opstand. Robert wordt gekroond tot Koning en leidt zijn manschappen naar het laatste gevecht tegen het leger van Edward II.

Naast Chris Pine zien we Aaron Taylor-Johnson, Florence Pugh, Billy Howle, Tony Curran, Stephen Dillane, James Cosmo en Sam Spruell. Niet de bekendste namen, maar daarom zeker geen B-acteurs. Een naam die je misschien wel bekend voorkomt is die van de regisseur.

De regie is namelijk in handen van David Mackenzie. Hij heeft geen lange lijst met films achter zijn naam, maar was wel verantwoordelijk voor één van de betere films uit 2016: Hell or High Water. Deze film, met Chris Pine in de hoofdrol, werd overladen met lof. Helaas werd hij niet echt opgepakt door de mainstream media waardoor veel mensen hem gemist hebben. Mocht je Hell or High Water gemist hebben, ga hem dan zeker nog een keer kijken.

Outlaw King op Netflix

Dat kun je nog mooi doen voordat Outlaw King op Netflix verschijnt. Dit middeleeuwse spektakel staat namelijk gepland voor 9 november. Vanaf dan kun je hem streamen of op het witte doek bekijken. Dan moet je alleen wel naar Amerika, want alleen daar zijn een aantal bioscopen die hem gaan vertonen. Gelukkig kun je hem hier dus wel gewoon via Netflix kijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Outlaw King’ met Chris Pine is het nieuwe epische spektakelstuk van Netflix
Sluiten