Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 1 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Outlaw King: Netflix Original is bloederiger dan Game of Thrones

Game of Thrones wist zich vanaf de eerste aflevering te onderscheiden met zijn bloederige actie. Waar televisieseries voorheen altijd beperkt bleven door hun budget, toverde HBO grootste veldslagen op je beeldscherm. De Netflix Original Outlaw King gaat dat stokje overnemen.

Outlaw King: bloederige Netflix Original

Sterker nog, Netflix is van plan om Game of Thrones te gaan overtreffen. De makers beloven nog heftigere actie dan in die serie. De eerste gelukkige kijkers beweren zelfs dat The Battle of the Bastards uit Game of Thrones niks voorstelt in vergelijking met deze film.

Kan Netflix dan eindelijk een topfilm afleveren? Het zal in ieder geval niet aan het acteertalent liggen. Chris Pine speelt een legendarische sleutelrol in de onafhankelijkheidsstrijd van Schotland. Niet William Wallace uit Braveheart, maar Robert de Bruce.

Outlaw King Netflix

Dat is de legendarische geschiedenisheld die de Schotse troon veroverde, en in opstand kwam tegen zijn Engelse heersers. Inclusief een bloeddorstig leger. Hamers, pijlen, speren, knuppels en zwaarden waar je U tegen zegt: zolang je er iemand’s hoofd mee af kunt hakken, komt het voorbij.

De makers van Outlaw King benadrukken dat ze de oorlog niet wilden romantiseren. Het was nou eenmaal bruut, en dat krijg jij als kijker haarfijn op je bordje geserveerd. Ook recensenten onderschrijven het heftige karakter van de Netflix Original.

De eerste recensies zijn in ieder geval zeer positief, dus dat is een goed teken. Check in ieder geval even het begin, want Outlaw King schijnt te beginnen met een openingsshot van maar liefst 9 minuten (!).

David Mackenzie regisseert het epische project. Hij leverde in 2016 al het geprezen Hell or High Water af, waarin Chris Pine ook de hoofdrol speelde. Vanaf 9 november kun je Outlaw King checken op Netflix, dus haal de popcorn maar in huis!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Outlaw King: Netflix Original is bloederiger dan Game of Thrones
Sluiten