Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 14 nov 2018

Outlaw King Netflix review – worden de grote beloftes waargemaakt?

Met de komst van Disney+ is de strijd tussen streamingdiensten in volle gang. Het is vanzelfsprekend dat Netflix er alles aan blijft doen om de koppositie te houden. Dit doen ze onder andere door regelmatig originele content uit te brengen, zoals bijvoorbeeld het recente Outlaw King. Deze film zou net zo bruut zijn als Game of Thrones. Of dat echt zo is? Wij vertellen het je.

Review: Outlaw King

Outlaw King vertelt het verhaal van Robert The Bruce, een Schotse koning die na de val van William Wallace de strijd tegen de Britten overnam. Het is vrij opvallend dat de film niet direct begint met actie, maar eerst rustig de karakters introduceert. Een dappere keuze, al blijken de personages helaas erg oppervlakkig. Ook wordt het verhaal op een vrij saaie manier verteld.

Gelukkig komen er na zo’n 40 minuten ook enkele actiescènes bij kijken. Deze zijn spectaculair in beeld gebracht, maar duren vaak te kort. Ook leef je te weinig met de personages mee om het spannend te vinden als er iemand bijna dood lijkt te gaan.

Pure grootspraak?

Dan antwoord op de vraag of de film Game of Thrones kan evenaren als het gaat om rauwe geweldsscènes. Dit is overduidelijk niet het geval. Er vloeit weliswaar wat bloed tijdens de veldslagen, maar niet meer dan andere films in het genre. Wel lijkt het halverwege de film alsof we een zeer bloederig tafereel gaan aanschouwen, maar ook dat valt achteraf best mee. Het bleek dus allemaal grootspraak, alhoewel er wel gezegd moet worden dat het er in het laatste gevecht vrij hard aan toe gaat.

Outlaw King Want.nl

Chris Pine

Veel mensen die uitkeken naar deze film deden dat vanwege Chris Pine, die de rol van Robert The Bruce vertolkt. Alhoewel hij niet slecht acteert, is zijn personage allesbehalve overtuigend. Gezien de film grotendeels om hem draait is dat erg jammer. De overige personages zijn echter niet veel beter.

Toch is lang niet alles slecht aan Outlaw King. De film doet het qua sfeer en setting er goed en ook het camerawerk is indrukwekkend. Daarnaast zijn de eerdergenoemde veldslagen een genot om naar te kijken.

Outlaw King had erg veel potentie, maar heeft dit helaas niet kunnen waarmaken. Het verhaal weet onvoldoende te boeien en ook de personages zijn erg saai. Het doet een beetje denken aan Redbad, een soortgelijk project dat ook niet uit de verf kwam. Outlaw King is prima voor een avondje, maar waarschijnlijk ga je hem snel weer vergeten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Outlaw King Netflix review – worden de grote beloftes waargemaakt?
Sluiten