Kiara Angelino
Kiara Angelino Culture 8 feb 2017

About time: overal in Europa hetzelfde aanbod van streamingdiensten

Op vakantie gaan is heerlijk. Even lekker bijtanken en je kunt er weer een jaartje tegenaan. Eén van de manieren om heerlijk tot rust te komen is je favoriete serie bingen en de nieuwste muziek checken. Maar dat is zo gemakkelijk nog niet doordat het aanbod van streamingdiensten per land verschilt.

Bingewatchen en op vakantie gaan: een ideale combinatie

Ben je volle bak je favoriete serie aan het bingewatchen, kun je ‘m opeens op vakantie niet checken. Met de nieuwe Europese wetgeving heb je daar geen last meer van. Want van de Europese Unie moet je in alle Europese landen van hetzelfde aanbod kunnen genieten als het aanbod in je thuisland.

netflix-functie

Het lijkt erop dat dat niet één Europees aanbod betekent, maar dat je dezelfde content in het buitenland kunt checken als je in Nederland kunt. Via jouw account, IP-adres of andere middelen wordt er gecheckt waar je vandaan komt en dat aanbod wordt dan aangeboden. Nice!

Door moeilijk gedoe met rechten is het aanbod in het buitenland nu nog niet hetzelfde als thuis. Echter komt daar vanaf volgend jaar verandering in. En er staat nog meer moois op het programma, want dit is de eerste overeenkomst over het moderniseren van het auteursrecht in Europa.

Eindelijk hetzelfde aanbod van streamingdiensten

De nieuwe regel geldt voor online abonnementen zoals filmdiensten, e-books, sportwedstrijden, games en muziekdiensten. Eigenlijk alles wat je nodig hebt. Dat betekent alleen niet dat jij NPO gemist kunt kijken in het buitenland.

Nog meer nieuwe wetten

De nieuwe wetgeving geldt enkel voor betaalde diensten. Alleen gratis diensten mogen bepalen wat zij waar beschikbaar stellen. De regelwijziging valt mooi samen met een andere nieuwe wet. In 2017 worden roamingkosten afgeschaft voor mobiel bellen en internetten van en naar het buitenland. Als dat in 2018 geen topvakanties worden…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
About time: overal in Europa hetzelfde aanbod van streamingdiensten
Sluiten