Overlord review – brute zombie oorlogsfilm van J.J. Abrams

De trailer voor het door J.J. Abrams geproduceerde Overlord waarin nazi zombies centraal stonden wist vele kijkers enthousiast te maken. Met name omdat het er allemaal erg bruut uitzag. De vraag is alleen, kan de film dat waarmaken? Dat hebben we voor je uitgezocht en is hieronder te lezen.

Review: Overlord

De film begint meteen goed. Als kijker wordt je getrakteerd op een spectaculaire openingsscène waarbij het voelt alsof je er middenin zit. Het mooie is dat de film vanaf dat moment alsmaar door blijft gaan en vrijwel nergens afremt.

Broederschap

Wat volgt is het avontuur van een groepje jonge soldaten dat zich staande moet houden in een keiharde oorlog. We zien een groepje onzekere mannen die ondanks hun eigenaardigheden rechtovereind blijven staan en voor elkaar door het vuur gaan. Vergelijk het maar met bijvoorbeeld Full Metal Jacket en Hacksaw Ridge. Het concept is bekend, maar gezien de sterke uitwerking blijft het boeiend. Buiten al het oorlogsgeweld om valt er hier en daar ook wat te lachen.

Naast het broederschap element komen er uiteindelijk ook nog een soort van zombies bij kijken, zoals je misschien al in de trailer had gezien. Dit maakt het geheel nog een tandje heftiger. Gelukkig weet de prima cast, met onder andere Wyatt Russell (zoon van Kurt Russell) en Pilou Asbæk (Game of Thrones) zich hierin goed staande te houden.

Overlord review Want.nl

Oppervlakkig?

Een minpuntje is dat de diepgang een beetje ontbreekt, maar dat is ook geen reden om een film als deze te kijken. Nee, dat kun je beter voor de actie en de spanning doen, welke beide goed vertegenwoordigd zijn.

Overlord is een erg brute actiehorror waarvan je ongetwijfeld van gaat genieten, tenzij je een zwakke maag hebt. Heel diepgaand is het allemaal niet, maar het entertainmentgehalte ligt gelukkig vrij hoog. Mocht je deze film al gezien hebben dan is de nieuwe Predator film misschien ook wat voor jou.

Reageer op artikel:
Overlord review – brute zombie oorlogsfilm van J.J. Abrams
Sluiten