Daniel Koster
Daniel Koster 3 mrt 2015

Overnachten op een 60-meter hoge skischans in Noorwegen, Airbnb maakt het mogelijk!

Skischansen, iedereen kent ze wel. Van die hoge, lange en met sneeuw bedekte afdalingen waar met lange latten met snelheden tot de honderd kilometer per uur van af wordt gejaagd. Dit is uiteraard niet voor iedereen weggelegd. Voor diegenen komt Airbnb nu met een initiatief waarbij je niet alleen bovenaan een skischans kunt staan, maar een hele nacht kunt doorbrengen. In de 60-meter hoge Holmenkollenschans in Noorwegen.

De Holmenkollenschans

Het initiatief wordt genomen onder de ‘A Night At’ campagne van Airbnb waarbij locaties die doorgaans weinig te maken hebben met een goede nachtrust worden omgebouwd tot een sicke verblijfplaats. Waar voorheen een oud KLM vliegtuig, een skilift en de Ikea de revue passeerden, is het dit maal de legendarische Holmenkollenschans die ter beschikking wordt gesteld. De om en nabij 60 meter hoge skischans is in 1892 voor het eerst open voor het schansspringen. Wees gerust, sinds die tijd is-ie goed onderhouden, dus staat de schans nog sterk en fier. In 1952 werd de schans zelfs gebruikt voor de Olympische Winterspelen en in de jaren daaropvolgend nog meerderemaals voor wereldkampioenschappen. Het uitzicht van het penthouse is prachtig en vanuit de accommodatie kan een kabelbaan naar beneden worden gepakt. Hier strekt zich een weid skigebied uit, goed voor vijftienhonderd kilometer aan skipistes.

Wil je hier slapen

En dan nu het belangrijkste van het verhaal, hoe kun jij kans maken op zo’n supercoole overnachting? Het is simpel. Surf voor 6 maart 2015 naar deze Holmenkollen-pagina. Enkel een kort bericht in het Engels van maximaal honderd woorden kan jou de nacht van je leven met een partner, familielid of vriend opleveren! Dus grijp je kans, met een beetje geluk breng jij de nacht van 26 op 27 maart 2015 op zestig meter hoogte door. En aangezien je geen buren hebt, kun je de gehele nacht doen en laten wat je wilt!
 

Reageer op artikel:
Overnachten op een 60-meter hoge skischans in Noorwegen, Airbnb maakt het mogelijk!
Sluiten