Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 28 jun 2018

Overtref je vrienden en mis nooit meer een film met Willem

Ehh…wat? Een of andere Willem gaat ervoor zorgen dat ik geen films meer zal missen en mijn vrienden kan overtreffen? Jazeker. Althans, een soort van. De vernieuwde ‘Willem’ app maakt het namelijk mogelijk om films bij te houden en geeft daarnaast weer wat je vrienden hebben gezien.

Willem: de vernieuwde film app

Er zijn redelijk wat apps rondom films en series op de markt, waarvan de één wat beter werkt dan de ander. Je hebt bijvoorbeeld meerdere applicaties waarmee je kunt bijhouden welke films je hebt gezien. Een van de betere daarvan was Willem, afkomstig van het team achter Pathé Thuis. Hiermee was het niet alleen mogelijk om films te beoordelen, je kon ook een lijstje bijhouden van films die je nog wilde zien. Ook kreeg je een melding als de betreffende film beschikbaar kwam, bijvoorbeeld in de bioscoop of op Pathé Thuis.

Naast dat deze app sowieso al veel te bieden had is hij onlangs flink vernieuwd. Men heeft onder andere het kopje ‘Trending’ toegevoegd, waarbij je kunt zien welke films de afgelopen 7 of 30 dagen het meest zijn bekeken. Daarnaast zijn er filmlijsten met variërende thema’s. Ook is er de ‘Willem 100’, een lijst met films die het afgelopen half jaar het best zijn beoordeeld.

Het leukste is echter nog wel de mogelijkheid om verbinding te maken met je Facebook-vrienden. Niet alleen kun je zien wie welke beoordeling aan een bepaalde titel heeft gegeven, er is ook een leaderboard waarop bijgehouden wordt wie van jullie de meeste films kijkt. Dit maakt het mogelijk om onderling een wedstrijdje te houden wie de meeste titels gezien heeft.

Zoals je kunt lezen is het vernieuwde Willem een interessante app die bovendien gratis te verkrijgen is. Er is zowel een Android als iOS versie verkrijgbaar. Meer info is te vinden op de officiële site van de applicatie. Onze eerste indruk van Willem is zoals je kunt lezen positief, al volgt er binnenkort nog een uitgebreide recensie waarin we dieper ingaan op de voor- en nadelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Overtref je vrienden en mis nooit meer een film met Willem
Sluiten