Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 11 jul 2018

Overwatch-spelers halen ruim 12 miljoen dollar op voor onderzoek borstkanker

Overwatch kwam meer dan twee jaar geleden op de markt en is sindsdien een grote hit. Dag in, dag uit wordt de game door vele miljoenen gamers gespeeld. Dankzij nieuwe maps en nieuwe helden blijft de game ook lang boeiend. Bovendien laten gamers zien dat zij dankzij de game ook een goed doel kunnen steunen. De afgelopen weken was het namelijk mogelijk om een speciale skin voor het personage Mercy te kopen. En dat is zo massaal gedaan dat gamers in totaal 12,7 miljoen dollar hebben opgehaald voor onderzoek naar borstkanker

Overwatch-spelers halen geld op voor onderzoek borstkanker

Naast de speciale Pink Mercy-skin was het ook mogelijk om een speciaal t-shirt te kopen, wat ook heeft bijgedragen. De reden dat er gekozen voor Mercy als een focuspoint van deze campagne is logisch. Zij is in de game een support-personage, die in het verhaal haar leven heeft gewijd aan het helpen van anderen. In de game kan zij bijvoorbeeld gevallen medestrijders weer tot leven wekken om zo te blijven helpen.

Ook werd er tijdens de campagne week door een veertiental Twitch-streamers die voornamelijk Overwatch spelen speciale streams gehouden. Kijkers konden daar geld doneren en ook dat geld werd ingezameld. Hoewel de impact hier minder groot was dan bij de verkoop van de Mercy-skin, is het toch mooi om te zien dat er via deze weg ook ruim 130.000 dollar is opgeleverd.

Overwatch Mercy

De schenking van 12,7 miljoen dollar aan de Breast Cancer Research Foundation is volgens de stichting de grootste schenking van een bedrijf dat de stichting in zijn 25-jarige bestaan ooit heeft gekregen, dus het is een behoorlijk mooie investering geworden in het goede doel.

Naast de mooie bedragen, is het ook mooi om te zien dat de community zich heeft laten inspireren door Pink Mercy. Op deze blog van Blizzard zie je hoe fans toffe art hebben gemaakt en is er zelfs een cosplayer die een fantastisch outfit in elkaar heeft gezet.

Overwatch Mercy

Lees hier waarom Overwatch nog altijd dik de moeite waard is.

Reageer op artikel:
Overwatch-spelers halen ruim 12 miljoen dollar op voor onderzoek borstkanker
Sluiten