Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 6 nov 2017

Overwatch Blizzard World en Moira Preview: fantastische variatie

Tijdens de Blizzcon in Anaheim afgelopen weekend heeft uitgever en ontwikkelaar Blizzard heel wat nieuwe dingen onthuld. In een eerder bericht kon je al lezen over de veranderingen binnen de wereld van Overwatch. De game krijgt een nieuwe map in de vorm van Blizzard World en een nieuw personage in de vorm van Moira.

We hebben hem even voor je getest

Wij hebben uiteindelijk zo’n tien verschillende potjes gespeeld op de nieuwe map en met Moira. Het ging daarbij om potjes die uit twee onderdelen bestonden. In het eerste gedeelte moest je als aanvallende partij een punt veroveren en als verdedigende partij dat proberen te stoppen. En het tweede gedeelte moest de aanvallende partij een Payload naar het einde toe brengen en moesten de verdedigers daar andermaal een stokje voor steken. Het zorgde voor zeer veel plezier, waarbij dit de meest opvallende zaken zijn.

Blizzard World ziet er fantastisch uit

Laten we maar gelijk met de deur in huis vallen: de map Blizzard World oogt echt fantastisch. Het is een map die je het gevoel geeft door een pretpark te lopen die is gemaakt door Blizzard zelf. Diverse games uit hun gaminggeschiedenis hebben daar een mooi plaatsje gekregen en als fan is het zodoende een feest van herkenning. Heb je niks met de geschiedenis van de game, dan zul je alsnog plezier beleven aan de heerlijke vrolijke kleuren die je tegenkomt. Het is een map die heel fijn van het beeldscherm afknalt.

Overwatch Blizzard World map

Variatie in gameplay door leveldesign

Tegelijkertijd is het ook een level die veel variatie kent. In de modus die we speelden begon het met een interessante stand off op een plein, waar de aanvallers een duidelijke hoofdroute hadden, maar ook via een zij ingang het plein konden bereiken. In het tweede gedeelte was er meer ruimte om diverse routes te nemen en zo de tegenstander hier en daar te verrassen. Ook zijn er duidelijke plekken waar snipers helemaal in hun element zijn, terwijl op andere plekken alles juist erg close combat is. In combinatie met de vele helden waar je uit kunt kiezen, is geen enkel potje hetzelfde.

Moira is een divers Overwatch-personage

Kijken we dan naar het nieuwe personage Moira, dan is daar genoeg positiefs over te melden. Het is een personage die bij de support classe hoort en goed kan healen. Via haar healing beam kun je op een relatief grote afstand er voor zorgen dat je teamgenoten in leven blijven. Tegelijkertijd kun je niet oneindig blijven healen. Je hebt een bepaalde hoeveelheid healingpower en als die op is, dan moet die weer langzaam opladen.

Verder heeft ze een Orb die ze kan schieten, die aan een cooldown gekoppeld zit. Met andere woorden, na gebruik er van moet je iets van tien seconden wachten voordat je hem opnieuw kunt inzetten. Daarbij kun je bepalen of dat een healende of juist een damage dealing orb is. Tot slot heeft ze een secundaire aanval waarmee ze damage kunt dealen.

Net als bij de healing aanval werkt dit met een straal. Het voordeel van de damagedealing straal is dat hij oneindig gebruikt kan worden. Het nadeel is dat hij niet heel krachtig is en je redelijk in de buurt van vijanden moet zijn. En met de beperkte hoeveelheid health die je hebt loop je dan wel een groot risico.

Heeft een sterke speciale aanval

Tot slot heeft ook Moira een speciale aanval, die langzaam volloopt. Als je deze actieveert, dan schiet ze een enorme powerstraal af, die een paar seconden actief is. Vijanden die daardoor geraakt worden leggen snel het loodje, terwijl medespelers er door geheald worden. Via deze speciale aanval lukt het me om in één potje het volledige vijandelijke team af te maken. Zeker wanneer je als aanvallende partij de payload bijna bij het eindpunt hebt, is dit een zeer nuttige aanval. Het is echt Overwatch op zijn best.

Je wilt eigenlijk alleen maar meer

Ik heb echt zoveel lol gehad met de nieuwe content van Overwatch. Ik snap dat het op papier niet als heel veel nieuwe content klinkt, maar in de praktijk levert het veel nieuwe mogelijkheden en tactieken op. Na elk potje dat ik speelde, ging ik gelijk weer in de rij staan om direct nog een potje te spelen. Het was echt een klein feestje. Check ook het grote nieuws over StarCraft II!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Overwatch Blizzard World en Moira Preview: fantastische variatie
Sluiten