Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 10 jan 2018

Twitch betaalt naar verluid 90 miljoen dollar voor de Overwatch League

Vanavond, vannacht als je naar de Nederlandse tijd kijkt, begint in de buurt van Los Angeles de Overwatch League. De aankomende maanden zullen de beste Overwatch-spelers van de wereld het tegen elkaar opnemen. Daarbij heeft uitgever Blizzard het groots aangepakt. Net als bij zoiets als de NBA zijn er teams gemaakt, waar verschillende spelers voor uitkomen en dan met elkaar een seizoen spelen. Zo heb je de Los Angeles Valliant, de London Spitfire, de Seoul Dynasty en de Shanghai Dragons. En dat is niet het enige dat indrukwekkend is aan de Overwatch League.

Twitch wil de Overwatch League uitzenden

Zo heeft Twitch naar verluid 90 miljoen dollar betaald om deze wedstrijden uit te zenden. En daarbij heeft het nog niet eens de complete exclusiviteit binnen. Hoewel Twitch alle reguliere en Playoff-matches uitzendt, wordt de helft van alle wedstrijden ook uitgezonden op het platform van Major League Gaming. Dat platform is in handen van Activision Blizzard. Dit is de hoofduitgever van Overwatch en is het dus logisch dat er ook een deel op dit platform wordt uitgezonden.

Overwatch League

Overwatch League en de grote plannen

Het is een enorm hoog bedrag en ongekend voor de streaming-wereld, maar tegelijkertijd past het in de lijn van de plannen die Blizzard heeft. Eerder waren al de geruchten aanwezig dat als je een team wilde inschrijven in de Overwatch League, dat gepaard ging met enkele miljoenen dollars. Daarnaast is er voor gezorgd dat de spelers die meedoen aan de Overwatch League goed betaald krijgen. Zo kunnen zij rekenen op minimaal 50.000 dollar op jaarbasis, exclusief bonussen en andere voorzieningen.

Tegelijkertijd is dit ook een goede test om te zien of zoiets als eSports echt mainstream gaat worden. Momenteel lukt het maar weinig games op Twitch om meer dan 100.000 gamers tegelijkertijd naar een evenement te laten kijken. Gezien de bedragen die nu met de Overwatch League gemoeid gaan, is het te hopen dat het deze game wel gaat lukken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Twitch betaalt naar verluid 90 miljoen dollar voor de Overwatch League
Sluiten