Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 29 jul 2017

Overwatch League-speler verdient minimaal 50.000 dollar per jaar

Binnenkort begint in de Verenigde Staten de zogenaamde Overwatch League. De populaire game Overwatch is daar het onderwerp en in diverse grote steden worden teams gevormd om de strijd met elkaar aan te gaan.

Overwatch

De spelers die tot zo’n team toegelaten worden krijgen een minimaal jaarsalaris van 50.000 dollar. Daarnaast wordt voorzien in gezondheidsverzekeringen en pensioenen. Spelers kunnen er dus echt hun baan van maken en niet afhankelijk te hoeven zijn van prijzengeld om rond te komen. Bovendien is iedereen die mee doet in de League in elk geval verzekerd van minimaal een jaar meedoen.

Bovenop dit basispakket, krijgen teamleden minimaal 50 procent van het prijzengeld uitgekeerd. De andere 50 procent kan dan zijn voor de eigenaar van het team. In het eerste seizoen valt er 3,5 miljoen dollar te verdelen, waarbij het winnende team een miljoen dollar krijgt.

Als je dan bedenkt dat een team tussen de zes en twaalf spelers groot is, dan zou het winnende team van twaalf man nog eens zo’n 40.000 dollar er bij krijgen. En dan hebben we het nog gehad over eventuele sponsordeals.

In het eerste seizoen doen er zeven teams mee. Vanaf 1 augustus mogen de teams spelers contracteren. Dat kunnen ze doen tot en met 31 oktober en dan begint het feest. Daarbij maakt het niet uit waar spelers vandaan komen. Blizzard gaat de teams wel adviseren met het binnenhalen van de beste spelers.

Reageer op artikel:
Overwatch League-speler verdient minimaal 50.000 dollar per jaar
Sluiten