Jelle van Es
Jelle van Es Games 5 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

De game Overwatch komt naar de Nintendo Switch

Nintendo maakt er een traditie van om om de zoveel tijd een Nintendo Direct vrij te geven. Daarin maakt het bedrijf dan de plannen bekend voor de aankomende tijd. Het is een presentatie waarin verschillende games worden aangekondigd en we meer te zien krijgen van andere titels. In de afgelopen Nintendo Direct kregen we veel nieuws. Zo weten we dat de populaire game Overwatch naar de Nintendo Switch komt.

Overwatch naar de Nintendo Switch

De geruchten over een port van Overwatch naar de Nintendo Switch waren er langer en nu is het hoge woord er dan eindelijk uit. Vanaf 15 oktober kun je de game ook op de Nintendo Switch gaan spelen. Het gaat daarbij overigens om de Overwatch Legendary Edition, wat de meest recente versie is en geleverd wordt met een aantal skins voor de beschikbare helden. De Nintendo Switch-versie is overigens de volledige versie. Dat betekent dat je gelijk aan de slag kunt gaan met één van de 31 beschikbare helden in de game en daarmee losgaat op alle beschikbare maps die de game kent.

In de Nintendo Switch-versie kun je overigens gebruik maken van motion controls van de Joycons of gebruik je de Nintendo Switch in handheld-modus om te bewegen. Op die manier kun je het schot van een speler als McCree besturen of een projectiel proberen weg te slaan als Genji. Dat lijkt echter een gimmick te zijn en de vraag is maar in hoeverre je dit in de praktijk zou willen gaan doen.

Waneer Overwatch op de Nintendo Switch verschijnt op 15 oktober dan kun je hem in de winkel halen of in de eShop. De winkel versie is overigens niet meer dan een doosje met daarin een downloadcode, dus veel meer heb je daar niet aan. De game krijgt een adviesprijs van 39,99 euro en komt met 15 bonus skins. Daarnaast krijg je een code voor drie maanden Nintendo Switch Online-abonnement, zodat je ook gewoon de game online kunt gaan spelen. Verder krijg je bij de pre-order nog een speciale skin voor Widowmaker en wanneer je voor 31 december inlogt in de game, dan scoor je nog een Golden Loot Box met minimaal één Legendary voorwerp. Wil je meer lezen over de game? Kijk dan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De game Overwatch komt naar de Nintendo Switch
Sluiten