Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 17 december 2019

Overwatch scoorde in 2019 als een malle…op Pornhub

Het einde van het jaar is in zicht. Dat betekent dat we terugblikken op het afgelopen jaar, vele borrels afgaan en dat Pornhub ons vertelt wat we het afgelopen jaar hebben uitgespookt op de website. En daarbij is het opvallend dat men in hun overzicht van het afgelopen jaar veel aandacht heeft voor games. Daarbij blijkt dat Overwatch het meest populair is.

De zoekterm Overwatch kent op Pornhub een kleine stijging ten opzichte van vorig jaar en weet daarmee Fortnite achter zich te laten. De derde plek wordt ingenomen door Pokémon, gevolgd door Minecraft. En met Apex Legends zien we een compleet nieuwe game in de top vijf.

Overwatch het meest populair op Pornhub

Toch steekt Overwatch met kop en schouders boven de rest uit. In de rest van de topzoektermen van games zien we met Resident Evil, Mortal Kombat en Borderlands zoektermen die flink zijn geschreven. Dat komt voornamelijk door het feit dat er nieuwe games uit die series zijn verschenen. En men vindt het blijkbaar interessant om de personages uit die games op een iets andere manier te zien.

Pornhub Overwatch
Overwatch de meest populaire game op Pornhub (Bron: Pornhub)

Als we dan kijken naar de specifieke personages waar men naar zoekt, dan valt op dat Overwatch daar niet de kroon spant. Zelda blijkt met bijna 5,7 miljoen zoektermen het meest populaire personage te zijn, gevolgd door Lara Croft. Pas met D.Va hebben we met 4,4 miljoen zoektermen het eerste personage uit Overwatch. Daarbij is het ook mooi om te zien dat good old Super Mario met 4,1 miljoen zoektermen nog altijd populair is. Andere opvallende namen in de top termen is Pikachu met 900.000 zoektermen, Argonian als het ras uit Skyrim en Aqua uit Kingdom Hearts. Het complete overzicht, wellicht ook goed voor inspiratie, vind je hieronder.

Pornhub gamepersonages
Veel bekende namen (Bron: Pornhub)

Wil je meer lezen over de statistieken van Pornhub? Bezoek dan hier het overzicht. En voor meer over gaming kun je hier terecht.

Reageer op artikel:
Overwatch scoorde in 2019 als een malle…op Pornhub
Sluiten