Stefan Keerssemeeckers
Stefan Keerssemeeckers Gadgets 23 jun 2015
Leestijd: 2 minuten

Owow: intuïtieve electro-instrumenten uit Eindhoven

Noten lezen kán erg belangrijk zijn voor muzikanten, maar het is niet per se nodig. The Beatles, toch niet de minsten, konden het ook niet! Vaak pak je wat akkoorden, en speel je verder iets dat ‘lekker klinkt’. Toch kun je als niet-geschoold muzikant tegen vervelende barrières aanlopen. Deze hindernissen waren voor het Eindhovense Owow reden om zelf intuïtieve instrumenten in elkaar te knutselen.

Owow! M’n oren!

De instrumenten bestaan uit plastic circuitboards, die reageren op jouw bewegingen. De ‘Wob’ lijkt op een theremin, en deze genereert geluid als je je hand er boven houdt. De Wob kan als instrument worden gebruikt, maar ook als trigger, om een sample af te spelen bijvoorbeeld.

De ‘Wiggle’ lijkt op een kleine afstandsbediening. Met de knoppen start je verschillende tonen, en door Wiggle te draaien moduleer je de klank. Hij lijkt een beetje op de ‘Drum’: deze is echter gevoelig voor schokken, dus je kunt ‘m gebruiken door in de lucht te drummen!

Als je liever met je vingers een beat neerlegt, dan is de ‘Pads’ waarschijnlijk meer jouw ding. Je kunt geluiden op de vier verschillende aanraaksensoren instellen. Je sluit ‘m aan op je computer, zodat je snel een ritme opneemt en loopt.

De ‘Scan’, tot slot, is een apparaatje dat een lijn scant en omzet in geluid. Traditioneel zijn de verschillende Owows dus niet, maar dat kan juist een toffe manier zijn om onbevangen naar muziek te kijken. We zouden best een rondje willen stoeien met de instrumenten, voor onze vuige electro-projectjes.

De Owows zijn via Kickstarter te reserveren, vanaf 49 euro per stuk. Dan ontvang je in februari de kale ‘circuitboard’-versie. Luxere varianten, in aluminium casing gaan vanaf 99 euro per stuk. Bij de kale variant krijg je overigens wel de 3D-blauwdrukken van de behuizing om ze zelf te 3D-printen. Of je bouwt zelf een mooi kastje, dat kan ook.

Meer info over het project vind je op Kickstarter!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Owow: intuïtieve electro-instrumenten uit Eindhoven
Sluiten