Barry Kraakman
Barry Kraakman 22 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

OXBOARD’s futuristische board opvolger van de Segway

De Segway stond aan de wieg van nieuwe transportmogelijkheden. Sindsdien zijn er verschillende handzame en minder handzame transportmiddelen op de markt gekomen. De komst van OXBOARD maakt het design van de Segway echter in één klap log en ouderwets.

Persoonlijk transportmiddel

De OXBOARD is, zoals ze het zelf noemen, een persoonlijk transportmiddel. Het board maakt het transporteren op kleinere afstanden een stuk makkelijker dankzij het handzame design. Alle onderdelen zitten goed verpakt binnen de behuizing, welke zichzelf continu balanceert. De voorkant beschikt over vier XENON-lichten die het te berijden pad verlichten. De accu houdt het zo’n twintig kilometer vol en de maximale snelheid bedraagt een kleine tien kilometer per uur. De gebruiker krijgt tijdens het rijden, via een statuslamp óp het board, informatie over de accu zodat-ie nooit als verrassing tot stilstand komt (door een lege accu). De laadduur bedraagt ongeveer drie uur en maakt het elektrische transportmiddel ideaal voor het overbruggen van korte afstanden vóór en na het werk.

Kopen?

OXBOARD is via de site te bestellen. Voor 799 euro kan je kiezen uit drie verschillende kleuren: rood, wit en zwart. Het design eist echter wel dat de gebruiker een redelijk gevoel voor evenwicht moet hebben. De ontbrekende handsteun van de Segway zal voor sommigen een gemis zijn. De ontwikkelaars verzekeren dat bijna iedereen binnen vijftien minuten weg kan rijden. Wij denken dat een rondje met dit board over onze redactie in ieder geval voor veel lachwekkende situaties zal zorgen.

Het is overigens niet de eerste creatie die de Segway log doet lijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
OXBOARD’s futuristische board opvolger van de Segway
Sluiten