Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Digital 5 augustus 2020

OnePlus maakt zich op voor OxygenOS 11: besturingssysteem komt er snel aan

OnePlus CEO Pete Lau heeft de komst van OxygenOS 11 Final preview bekend gemaakt. Op 10 augustus kunnen ontwikkelaars los met de definitieve preview van het besturingssysteem. Dat betekent dat OnePlus de ontwikkeling aan het afronden is. Goed nieuws voor de consument dus.

Met de aankondiging wordt duidelijk dat OnePlus druk bezig is om het besturingssysteem af te werken. Wanneer Google Android 11 op de markt brengt, kunnen gebruikers van de smartphones van het merk dus ook snel aan de slag.

OnePlus kondigt OxygenOS 11 Final Preview aan

Er hoeft niet lang gewacht te worden op de komst van de OxygenOS 11 Final Preview. Op het forum van het bedrijf wordt bekend dat deze op 10 augustus beschikbaar wordt. Het voorproefje op het besturingssysteem is voornamelijk bedoeld voor ontwikkelaars.

Wat we precies kunnen verwachten van de beta is nog niet bekend. Wel laat Pete Lau weten dat we een verfrissend ontwerp kunnen verwachten. Dit in combinatie met hoogstaande functionaliteiten. Verder blijft de Android-variant dicht bij zichzelf. OnePlus zorgt ervoor dat OxygenOS 11 ook weer snel en opgeruimd is. Ook zijn er verschillende mogelijkheden te vinden om het systeem volledig naar eigen wens in te richten.

OxygenOS 11 OnePlus
Het nieuwe besturingssysteem (Afbeelding: OnePlus)

Wat weten we al?

Bovenstaande is wat er via officiële weg gezegd is, maar er zijn ook voldoende geruchten te vinden omtrent het systeem. Zo wordt er een Always On-display functie verwacht voor OxygenOS 11. OnePlus heeft het hier al meerdere malen over gehad en het zou zomaar kunnen dat we dit in versie 11 kunnen verwachten. Hoe dat er precies uit komt te zien is nog niet bekend. Wel is de kans groot dat er veel overgenomen wordt van hoe andere bedrijven het aanpakken. Zonder het scherm aan te tikken zou je dus de tijd, je agenda en notificaties kunnen bekijken.

Het is nog niet bekend op welke smartphones OxygenOS 11 beschikbaar wordt. Maar als we een beetje naar het verleden van OnePlus kijken, zal de focus waarschijnlijk liggen op de OnePlus 8 serie en de OnePlus Nord. Benieuwd wat we van dat laatste toestel vonden? Lees dan hier onze review!

Reageer op artikel:
OnePlus maakt zich op voor OxygenOS 11: besturingssysteem komt er snel aan
Sluiten