Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 30 mrt 2018

Diet Bitcoin: Broer Pablo Escobar introduceert ‘beste cryptocurrency ooit’

Alleen al de zeer volatiele koerswaarde van Bitcoin is een grote achtbaanrit. Van bizarre hoogtes naar diepe dalen. Om het allemaal nog wat spannender te maken, heeft de broer van Pablo Escobar nu zijn eigen cryptocurrency gelanceerd: Diet Bitcoin (DDX).

Broer Pablo Escobar presenteert Diet Bitcoin

Ja, dat las je goed. De beruchte drugsbaas Pablo Escobar, die je kent uit de Netflix-hit Narcos. Zijn biologische broertje heet Roberto Escobar. Roberto is geen ondernemer op het gebied van drugs, maar pakt het wat moderner aan. Zijn nieuwe cryptocurrency heet dus Diet Bitcoin.

Zoals de naam al doet vermoeden, is het een hard fork van Bitcoin. De digitale munt borduurt dus voort op de meest bekende crypto van dit moment. Escobar belooft dat Diet Bitcoin sneller en lichter is dan het origineel. Zijn investeringsbedrijf, Escobar Inc, runt nu een ICO.

Drug lords netflix Pablo Escobar
Pablo Escobar

Oftewel, een initial coin offering. Moedige investeerders krijgen zo alvast de kans om de munt aan te schaffen, met een kortingspercentage van maar liefst 96 procent. Daardoor kwam de prijs op 2 dollar te liggen, in plaats van 50 dollar. In totaal komen er drie ICO’s voor Diet Bitcoin.

Nu is dus de eerste ronde bezig, waar 300.000 DDX wordt verkocht. Daarna wordt het dubbel zo duur in de tweede ronde, waar opnieuw 300.000 wordt verkocht. De overige 400.000 DDX wordt maar liefst tien keer zo duur: 1.000 dollar.

Volgens Escobar INC COO Daniel Reitberg moet iedereen zoveel kopen als ze kunnen. Hij beweert dat dit een unieke kans is om zeer rijk te worden. Volgens Reitberg kunnen we een zeer hoge koerswaarde verwachten, waardoor de huidige prijs een bizar koopje dus. Althans, als je Escobar’s bedrijf moet geloven. Wij van Wc-eend, zullen we maar zeggen.

Waarom zou iemand op deze planeet Bitcoin of andere cryptocurrencies kopen, als er geen echt team achter zit?

‘Alle andere cryptocurrencies zijn waardeloos’

Het team zit deze weken vol op de marketing: “Waarom zou iemand op deze planeet Bitcoin of andere cryptocurrencies kopen, als er geen echt team achter zit?” Aldus Escobar Inc, CEO Olof Gustafsson. “We zijn toegewijd bezig om de cryptocurrency volledig te ondersteunen, elke dag.”

Het blijft niet enkel bij grote woorden. Pablo Escobar heeft zelfs een eigen boek uitgebracht: “Pablo Escobar’s Diet Bitcoin.” Daarin legt hij zijn motivatie uit, en wat Diet Bitcoin zo speciaal maakt. Wat vooral opvalt, is de claim van Pablo dat Bitcoin door de Amerikaanse overheid en de CIA is ontwikkeld.

Bitcoin Diet Bitcoin

De mysterieuze Satoshi Nakamoto is volgens hem dus puur een front van de overheid: “Wanneer de wereld beseft dat Bitcoin door hen gemaakt is, dan zal het te laat zijn. De CIA gaat al zijn munten verkopen, en ze zullen de waarde van Bitcoin verwoesten.”

Bovendien claimt hij dat alle cryptocurrencies van dit moment pure fraude zijn. Hij zweert dat DDX door zal knallen, waar anderen zullen falen: “Je kunt bij je waardeloze munten blijven. Houd de Ethereum, houd de TRON, houd de Ripple, houd de Bitcoin. Je zult ontdekken wat er gaat gebeuren. Ze gaan allemaal naar nul, of bijna nul. Maar niet mijn munt. Dit wordt mijn levenswerk.”

Nu krijgt hij nog alle aandacht door zijn beroemde en beruchte broer, maar uiteindelijk zal Diet Bitcoin zichzelf moeten bewijzen. Kijk dus verder dan alle bravoure en opschepperij, voor je investeert. Lees bijvoorbeeld de whitepaper, die alles uitlegt. Schrijf je ook in voor onze nieuwsbrief, zodat je op de hoogte blijft van wat er gaat gebeuren.

?Lees ook: Studenten stoppen massaal studentenlening in Bitcoin

Reageer op artikel:
Diet Bitcoin: Broer Pablo Escobar introduceert ‘beste cryptocurrency ooit’
Sluiten