Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Smartphones 5 december 2019

Pablo Escobar’s broer brengt ‘onbreekbare’ opvouwbare smartphone uit

We hebben dit jaar een aantal opvouwbare smartphones voorbij zien komen. Grote merken als Samsung, Huawei en ook Motorola hebben zich gewaagd aan de uitdaging van een opvouwbaar scherm. Maar blijkbaar heeft ook de broer van Pablo Escobar een poging gewaagd om mee te liften op de hype.

Wie niet voor de Samsung Galaxy Fold, de Huawei Mate X of de nieuwe Razr wil gaan, kan nu ook kiezen voor de Pablo Escobar Fold 1. En nee, dit is geen grap.

Pablo Escobar Fold 1 smartphone bestaat echt

Roberto Escobar, het broertje van de bekende Colombiaanse drugsbaron, is het brein achter deze opvouwbare smartphone. De smartphone is een low budget-toestel. Het is een Android 9-smartphone en is voorzien van een Qualcomm Snapdragon 8 Series CPU. Het toestel heeft twee camera’s: een met 16-megapixels en een met 20-megapixels. Daarnaast heeft het twee 7.8-inch AMOLED-schermen.

De Fold 1 is gemaakt met oog voor extra veiligheid. Zo moet het extra moeilijk zijn voor overheden om toegang te krijgen tot het toestel, pf om hem via Bluetooth te scannen. Daarnaast is de cover van de smartphone voorzien van een laagje metaal, wat RFID en ”andere communicatie” blokkeert.

Pablo Escobar Fold 1 smartphone
Pablo Escobar Fold 1 (Bron: Escobar Inc.)

Een low-budget plastic opvouwbare smartphone

Het scherm van de Pablo Escobar-smartphone is inderdaad gemaakt van plastic. Dat maakt hem, volgens de website van Escobar Inc. een onbreekbare smartphone die sterker is dan de Samsung Galaxy Fold. Natúúrlijk Samsung, plastic! Wat is er nou onverwoestbaarder dan plastic? Oké, of de smartphone daadwerkelijk sterker is dan de Fold van Samsung weten we niet, maar goedkoper is hij zeker.

Waar je voor de Motorola Razr, Huawei Mate X en Galaxy Fold meer dan duizend Euro neertelt, kost deze smartphone je nog geen 320 Euro. Hij is ontgrendeld dus je kunt iedere simkaart in het toestel stoppen. Ook je locatie maakt niet uit, want volgens de website werkt de Escobar Fold 1 wereldwijd met ieder netwerk.

Zacht uitgedrukt ‘bijzonder’ promotiemateriaal

Wie op de website wat beelden van de smartphone bekijkt zal het opvallen dat ze vooral worden geshowt door schaars geklede vrouwen. De finishing touch van het promotiemateriaal is toch wel de mugshot van Pablo Escobar zelf op de achtergrond van de opvouwbare smartphone. En de vreemde referentie naar Steve Jobs natuurlijk. Bekijk hieronder de bijzondere video zelf.

Reageer op artikel:
Pablo Escobar’s broer brengt ‘onbreekbare’ opvouwbare smartphone uit
Sluiten