Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 25 aug 2015

Paddle for Lars: vrienden starten bijzondere actie na heftig ongeluk van avonturier

Ruim een maand geleden kreeg ik een bericht van mijn goede vriendin Teska. Of ik haar moeder even wilde bellen, want ze kon het (nog) niet zelf opbrengen om het mij zelf te vertellen. Met enige schrik pakte ik direct de telefoon en belde haar moeder. Zoals verwacht, heftig nieuws. Teska’s vriend, Lars de Beer, was tijdens een ontspannend rondje mountainbiken op Texel betrokken bij een ernstig ongeluk waarbij hij een nekwervel brak. Sindsdien kan hij zijn armen en benen niet meer bewegen en is zijn leven in één klap meer dan 360-graden gedraaid. Alles waar hij zo van hield – zijn leven als designer, buitenmens en sporter – vraagt om een nieuwe invulling. En of zijn motoriek en lichamelijke toestand ooit zal verbeteren is onbekend. Lars werkt dan ook hard aan zijn revalidatie in een Amsterdams revalidatiecentrum. Dit gaat echter gepaard met de financiële en praktische lasten die zijn medische toestand vereisen.

Paddle for Lars

Het houdt mij al ruim een maand bezig en lig er regelmatig wakker van. Ineens besef je dat een ongeluk in zo’n klein hoekje zit en dat het leven er zomaar compleet anders uit kan zien. Je gunt zoiets uiteraard niemand, maar als het in je vriendenkring gebeurt dan raakt het je net ietwat harder. Ik ken Lars als een avontuurlijke baas, een bijzonder persoon die je de hele wereld gunt. Lars is iemand die altijd dag en nacht voor iedereen klaar staat. Als zelfstandig ondernemer was hij echter onvoldoende verzekerd voor een situatie als deze. Om Lars een zoveel mogelijk menswaardig bestaan te garanderen, heeft hij financiële steun nodig. Daarom zijn vrienden van Lars ‘de Beer Foundation’ gestart en willen ze met de actie Paddle for Lars geld inzamelen zodat hij voor zichzelf een nieuwe toekomst kan opbouwen. Maar met dit verhaal willen ze uiteraard ook aandacht geven aan alle mensen die in dezelfde situatie zitten. Mensen die, meestal door één ongelukkig moment, gedupeerd zijn voor het leven en hun leven opnieuw zin moeten geven. Gedeelte van de opbrengst doneren we aan de Stichting Dwarslaesie Nederland voor onderzoek.

20 september in Amsterdam Roest

Voor de actie ‘Paddle for Lars‘ worden zoveel mogelijk mensen gevraagd om op 20 september 2015 op de Amsterdamse grachten samen te komen om voor Lars te peddelen. Of dit een Standup paddle board, een surfplank of een kayak is maakt niet uit. Via de actiepagina ‘Paddle for Lars’ kun je je inschrijven en mee te doen om zoveel mogelijk geld op te halen voor een vriend die het heel hard nodig heeft. Heb je geen eigen materiaal? Sups en boards zijn te huur. De start zal bij Amsterdam Roest plaatsvinden. Na het peddelen zal er een veiling zijn en drank en muziek bij Roest. Bands worden nog aangekondigd.

Waarom peddelen?

In bovenstaande video ontdek je Lars zijn liefde voor de natuur en buitensport met als surfen in het bijzonder. Het is de rode draad in zijn leven dus daarom is deze dag buiten op het water met een sportief element. Sluit je aan op deze speciale dag om Lars te steunen en geld in te zamelen. Alle opbrengsten zijn voor stichting De Beer en gaan naar Lars en onderzoek.

[accordion title=”Paddle for Lars”]

[/accordion]

Reageer op artikel:
Paddle for Lars: vrienden starten bijzondere actie na heftig ongeluk van avonturier
Sluiten