Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 25 jan 2019

Met deze “magische” ring heb je geen muis meer nodig voor je computer

Om met je computer te interacteren heb je je doorgaans een muis of trackpad nodig, zodat je computer precies weet waar hij de cursor heen moet brengen en waar hij een actie op moet uitvoeren. Maar met zowel een muis als een trackpad ben je beperkt met betrekking tot welk gebied je tot je beschikking hebt om mee te werken. Bij een trackpad is dat de grootte van de pad zelf en je muis is beperkt tot je muismat. Er is echter een oplossing die je zoveel vrijheid geeft als je maar wilt en daarbij mensen ook nog eens laat denken dat je een soort technisch onderlegde Harry Potter bent. Maak kennis met de Padrone Ring.

Ring als muis

Zelfs de naam van de ring klinkt als iets dat uit het Harry Potter universum zou kunnen komen als je hem om hebt, lijkt het ook alsof je op magische wijze met je computer bezig bent. De ring is namelijk ontwikkeld om je muis te vervangen (die zo 2018 is), maar pakt het net wat anders aan. Het ding is uitgerust met geminiaturiseerde sensoren, zoals camera’s en bewegingssensoren, en verschillende neurale netwerken zorgen ervoor dat er een 3D-model van je hand wordt gemaakt.

Padrone ring muis

Gestures in plaats van clicken

Vervolgens verbind je de ring via Bluetooth met je computer en dankzij de sensoren weet de ring precies wat je hand doet en wat je van je computer wilt. Om aan de slag te gaan doe je de ring om je wijsvinger van je linker of rechterhand. Op het moment dat je wijsvinger je bureau of elk ander horizontaal oppervlak aanraakt, begint de cursor op het scherm je vinger te volgen. Met verschillende gebaren kun je vervolgens aangeven wat je wilt. Om te clicken moet je bijvoorbeeld je wijsvinger op de tafel tappen en een rechter-click gebeurt als je dat met je middelvinger doet. Scrollen doe je weer door zowel je wijs- als middelvinger naar naar boven of beneden te bewegen over de tafel.

Padrone Ring muis

Twaalf verschillende maten

Uiteraard is niet iedere wijsvinger hetzelfde en daarom zijn er ook twaalf verschillende maten. En omdat het een draadloze wearable is, moet je hem verder om de zoveel tijd wel weer even opladen. Volgens de makers zou je met een volle batterij de hele dag door moeten komen en binnen drie uur zou het apparaatje weer helemaal opgeladen moeten zijn.

Padrone ring muis

Indiegogo project

De Padrone Ring is een Indiegogo project en als je hem wilt bemachtigen, kun je jezelf via de projectpagina opgeven als investeerder.  Voor omgerekend 176 euro kun je een ring bestellen en hiermee krijg je een early bird korting van 20 procent. Op het moment hebben ze al 225 procent van het investeringsdoel binnen, dus het ziet ernaar uit dat er over een tijdje behoorlijk wat mensen rond zullen lopen met de “magische” ring.

Een andere interessante muis is de Computer-Mouse. Niet alleen is het een muis voor je computer, maar het ding is zelf ook een computertje inclusief toetsenbord en display.

Indiegogo

Reageer op artikel:
Met deze “magische” ring heb je geen muis meer nodig voor je computer
Sluiten