Cars 1 aug 2018 Jelle van Es

De Pagani Zonda HP Barchetta is de duurste auto ter wereld

Als een autoliefhebber kom je soms de meest waanzinnige wagens tegen. Auto’s waarvan het water je eigenlijk gelijk al in de mond loopt. Soms gaat het om een prachtige futuristische elektrische wagen die je het idee geeft dat de toekomst er goed uit ziet. En op andere momenten is het juist het klassieke superwagen concept dat je overtuigt. Iedereen heeft vast wel een droomauto. Een wagen waar je van jongsafaan van droomt. Er zijn auto’s die je uiteindelijk zou kunnen kopen. Wanneer je echter je oog heb laten vallen op de Pagani Zonda HP Barchetta, dan kun je die wel uit je hoofd zetten. Dit is namelijk de duurste auto ter wereld.

Pagani Zonda HP Barchetta is belachelijk duur

De Pagani Zonda HP Barchetta is een speciale versie van de toch al indrukwekkende Pagani Zonda. Als je hem in huis wil halen, dan betaal je er zo’n slordige 17,5 miljoen dollar voor. Een bedrag waarvoor je waarschijnlijk een belachelijk dik huis met alles er op en er aan van kunt kopen. Maar hey, als jij liever een stoere wagen hebt, dan kun je dit aanschaffen.

Pagani Zonda HP Barchetta

Er zullen overigens maar drie exemplaren van de Pagani Zonda HP Barchetta worden gemaakt, dus het gaat straks ook een ware collector’s item worden. Eentje daarvan is overigens al geclaimd door Horacio Pagani. Zoals zijn naam al doet vermoeden is hij de oprichter van het bedrijf en kan er zodoende eentje makkelijk claimen. De overige twee zoeken dus nog wel een baasje.

Pagani Zonda HP Barchetta

De eigenaar kan uiteindelijk losgaan met een wagen die beschikt over een 7,3 liter V12 motor. Daarmee is de wagen in staat om 760 pk om te zetten in belachelijk hoge snelheden. Of je er ook daadwerkelijk mee gaat rijden, dat is nog maar het tweede. Waarschijnlijk is er niemand die je wagen wilt verzekeren en een klein krasje op een wagen die 17,5 miljoen dollar kost levert waarschijnlijk al een hartaanval op. Mocht je meer willen weten over de wagen, dan kun je hier terecht. Meer over auto’s in het algemeen vind je hier.

Reageer op artikel:
De Pagani Zonda HP Barchetta is de duurste auto ter wereld
Sluiten