Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Tech 24 jul 2017

RIP Paint: Deze tekeningen zijn allemaal met Microsoft Paint gemaakt

De dag die je wist dat zou komen: Microsoft heeft vandaag aangekondigd te stoppen met de ondersteuning van de traditionele versie van het programma Paint.

Tekenen van ouderdom

Microsoft Paint bestaat al sinds de eerste versie van Windows. De oude versie gaat plaats maken voor een ander programma dat de functie van Paint gaat vervangen. Het gaat dus niet over een update, maar een nieuw vervangend programma. Paint zoals we hem nu nog kennen vertoont helaas tekenen van ouderdom en voldoet niet meer aan de eisen van de moderne tekenaar. Het nieuwe programma zal daarom Paint 3D heten met, uiteraard, een 3D-functie.

Paint kunst

Iedereen is kunstenaar met Paint

Het tekenprogramma Paint heeft velen van ons uren bezig gehouden in onze jongere jaren. Het resultaat: haast niet van Picasso te onderscheiden kunst. Tenminste, dat dacht je zelf. Want met Microsoft’s paint kon iedereen kunstenaar zijn. Al waren er wel verschillen tussen de Rembrandts en de hobbyschilders.
Voor sommigen zal het afscheid van Paint een zware dobber zijn.

Neem bijvoorbeeld Pat Hines, een artiest uit Boston die Paint gebruikt voor al zijn projecten. Ruim tien jaar lang werkte hij aan het perfectioneren van zijn paint-skills. Hij bracht een roman uit met zijn creaties. Hines valt duidelijk in de ‘Rembrandt’ categorie met zijn Paint werk. Check een aantal van de bizar goede illustraties hieronder.

Paint kunst Paint kunst Paint kunst
Reageer op artikel:
RIP Paint: Deze tekeningen zijn allemaal met Microsoft Paint gemaakt
Sluiten