Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 29 sep 2017

Porsche kondigt krachtigste Panamera Sport Turismo aan in hybride jasje

Porsche begint langzaam maar zeker steeds meer elektrische motoren aan zijn arsenaal toe te voegen en presenteerde eerder dit jaar een hybride versie van de Porsche Panamera. Nu is ook de grotere Sport Turismo aan de beurt, welke als de hybride Panamera Turbo S E-Hybrid de meest krachtige Panamera Sport Turismo tot nu toe wordt.

Motoren goed voor 680pk en 850Nm koppel

De Turbo S E-Hybrid is uitgerust met een 550 pk 4 liter twin-turbo V8 motor in combinatie met een 136pk elektrische motor. Samen is het krachtige aandrijvingssysteem goed voor 680pk en 850Nm koppel. Deze power wordt ingezet om vanuit stilstand een snelheid van 100 km per uur te bereiken binnen 3,4 seconden en om een topsnelheid van 310 km per uur te behalen.

Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo

Opladen in onder drie uur

De elektrische motor wordt aangedreven door een 14,1 kWh  vloeistofgekoelde lithium-ionbatterij. Afhankelijk van de oplader, kan het opladen van minder dan drie uur oplopen naar zes uur. Mocht je echter een 120 volt verbinding met 10 ampère gebruiken, dan moet je twaalf uur wachten op een volle batterij. Deze volle batterij is goed voor 48 kilometer aan raceplezier. De ontstekingsmotor heeft een verbruik van gemiddeld 3 liter per 100 km volgens de NEDC-cyclus.

Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo

Spoiler komt automatisch tevoorschijn

Om de wegligging en grip van de hybride Sport Turismo boven de 88 km per uur te verbeteren, is de auto uitgerust met een automatisch tevoorschijn komende spoiler op het dak. Verder zijn al de geavanceerde technologieën van de tweede generatie Panamera overgenomen, zoals de rijhulpsystemen en de Porsche Advanced Cockpit.

Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo

Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo per direct te bestellen

Als je enthousiast bent geworden kun je de Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo al meteen bestellen, waarop hij in het voorjaar van 2018 voor je klaar zou moeten staan bij je Porsche dealer. Zoals je zou verwachten is het echter geen goedkope auto, de vanafprijs staat op 202.400 euro en wordt uiteraard hoger omdat je, als je toch bezig bent, die extra opties nodig hebt.

Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo

Ze zeggen wel eens “you win some, you lose some”. Dat geldt zeker voor Porsche de laatste tijd. Waar de automaker nu vol trots deze krachtige nieuwe hybrid aankondigt, moest de Porsche 911 Turbo S het dit jaar afleggen tegen de Tesla Model S tijdens de “World’s Greatest Drag Race” van Motor Trend.

Slashgear

Reageer op artikel:
Porsche kondigt krachtigste Panamera Sport Turismo aan in hybride jasje
Sluiten