Home 10 jan 2019 Mark Hofman

Panasonic brengt bioscoopgevoel in huis met nieuwe 4K OLED TV

Naast Samsung en Sony, komt ook Panasonic met een gloednieuwe televisie. Tijdens CES 2019 heeft de producent haar GZ2000 4K OLED TV aangekondigd. Panasonic zelf noemt het de professional edition en daar heeft het apparaat dan ook veel van weg. Sterker nog: het bioscoopgevoel komt langzaam maar zeker steeds meer je woonkamer binnendringen. 

Panasonic komt met nieuwe 4K OLED TV

Tijdens CES 2019 heeft Panasonic haar nieuwe GZ2000 4K OLED TV onthuld. De producent noemt het zelf de ‘professional edition’ vanwege de panelen die in het scherm verwerkt zitten. Panelen die zijn geoptimaliseerd om het bioscoopgevoel na te bootsen. En dat wordt overigens niet alleen gedaan door de hand van Hollywood colorist Stefan Sonnenfield.

Panasonic GZ2000 bioscoopgevoel tv

Met de GZ2000 heeft Panasonic een paar primeurs op het gebied van televisie. Het toestel is voorzien van zowel Dolby Vision als Samsungs HDR 10+, waardoor deze televisie zichzelf volgens Panasonic weet te onderscheiden van de concurrentie. Daarnaast is er HLG Photo ondersteuning om HDR beladen foto’s perfect weet te kunnen geven. Op het gebied van audio is niet alleen de Vision aanwezig in het toestel, maar zitten er naar boven gerichte Dolby Atmos speakers direct in de TV. En dat is met alle gemakken van de wereld een USP te noemen. Zeker wanneer je bedenkt dat deze audio is geoptimaliseerd door de Technics afdeling van Panasonic.

Overige features

Wat overigens geen primeur is, maar tevens zo belangrijk, is de ondersteuning voor zowel Alexa als Google Assistant. Met de slimme assistenten is het mogelijk om je favoriete content, zonder afstandsbediening, aan te zetten op je televisie. Daarnaast beschikt de GZ2000 ook over de My Home Screen 4.0 software, waarmee gebruikers de interface van de televisie geheel naar eigen wensen in kan stellen. Dit zorgt voor wat extra vrijheid en flexibiliteit in het dagelijkse gebruik.

Panasonic GZ2000 bioscoopgevoel tv

Panasonic heeft nog geen specifieke prijs of releasedatum naar buiten gebracht voor de GZ2000. Echter is de verwachting, gezien het OLED scherm en de geavanceerde technologie, dat het alles behalve een budgetmodel gaat worden.

Reageer op artikel:
Panasonic brengt bioscoopgevoel in huis met nieuwe 4K OLED TV
Sluiten