Panasonic maakt van jouw camera een webcam: zo gebruik je het

Panasonic maakt het gemakkelijker voor camera-eigenaars hun camera in te zetten als webcam via een USB-kabel. Dit dankzij nieuwe bèta-software in de vorm van de nieuwe Lumix Tether-app. Als je nu een spiegelloze camera van de fabrikant gebruikt, zie je er strakker uit tijdens videoconferenties.

Helemaal wanneer je die kwaliteit naast de kwaliteit van een ingebouwde webcam van een doorsnee laptop legt. De Lumix Tether-applicatie stelde je al in staat je camera met je computer te verbinden via een USB-kabel. Zodoende krijg je een live view te zien van de camera op het display van je pc. De gemaakte foto’s kunnen ook razendsnel naar je computer gestuurd worden in de gekoppelde modus. Daarnaast zijn er enkele user interface-elementen zichtbaar. Met de nieuwe update zorgt Panasonic ervoor dat die elementen verdwijnen, zodat je de camera kunt gebruiken voor videoconferenties.

Panasonic-camera als webcam

Youtuber Richard Wong laat in een video zien hoe dit precies in z’n werk gaat.

De update is vooralsnog alleen voor Windows beschikbaar. Ook kun je de app nog niet in combinatie met elke camera gebruiken. Dat kan nu alleen met DC-GH5, DC-G9, DC-GH5S, DC-S1, DC-S1R en DC-S1H.

Canon en Fujifilm hebben ook al applicaties uitgebracht waarmee je je camera als webcam kunt gebruiken. Dit doe je door het via een USB-kabel koppelt aan je computer. Die toestellen hebben als voordeel dat je ze direct kunt gebruiken voor bijvoorbeeld een Zoom-gesprek. De camera’s van Panasonic werken alleen met Open Broadcaster Software, maar kunnen we via een omweg gebruikt worden. De software van Canon werkt op Windows en MacOS, terwijl de software van Fujifilm, net als die van Panasonic, alleen op Windows werkt.

Je kunt ook camera’s van Sony en Nikon als webcam via een USB-kabel instellen, maar daar heb je dan wel weer extra hardware voor nodig.

Panasonic

Reageer op artikel:
Panasonic maakt van jouw camera een webcam: zo gebruik je het
Sluiten