Panasonic OLED televisies: uitblinkers in gaming en sport

Panasonic heeft, in de 100 jaar dat het bedrijf bestaat, genoeg te maken gehad met innovatie. De producent heeft een eeuw lang flinke stappen kunnen maken, welke resulteren in de komst van de OLED televisies. Een serie televisies die tv-kijken een volledig nieuwe betekenis weten te geven. Iets wat ons voornamelijk wist te verrassen tijdens het kijken van sportprogramma’s en het spelen van games. We mochten aan de slag met de FZW804 OLED tv.

Van zwart/wit naar OLED

In 1918 maakte de wereld kennis met het nieuwe bedrijf van Konosuke Matsushita. Het bedrijf kreeg de naam Matsuhita Electronics en later ook National. Het bedrijf wist gelijk succes te boeken. In dat jaar introduceerde Matsushita een verbeterde lampfitting; een dubbele stekker waarmee lampen en apparaten vanaf één bron van stroom konden worden voorzien. Dit idee lijkt misschien klein, maar het product bood in die tijd nieuwe mogelijkheden en een hoger niveau van comfort. Het waren de eerste stappen van het bedrijf wat we vandaag de dag kennen als Panasonic.

Innovatie wist de overhand te nemen en Panasonic evolueerde in een techgigant. Waar de eerste zwart/wit televisie het daglicht zag in 1952, hebben we anno 2018 te maken met de OLED televisies. En die vinden we prachtig! We mochten aan de slag met de FZW804 en wisten optimaal te genieten. Hieronder vertellen we je waarom!

Panasonic QLED Televisies

4K OLED voor gaming

Het is niet alleen Panasonic die woonkamers vandaag de dag weet te vullen met hoogstaande technologie. Van speakers tot digitale assistenten en van slimme thermostaten tot gameconsoles: woonkamers zijn drastisch veranderd. En deze woonkamers hebben dan ook daadwerkelijk een televisie nodig die daarbij aan kan sluiten. Iets wat Panasonic’s 4K OLED schermen zonder enige twijfel weten te doen. Een gegeven wat vooral op het gebied van gaming bijzonder lekker uit weet te pakken.

Want games zijn vandaag de dag niet alleen groter en mooier, maar ze vereisen ook heel veel meer dan jaren geleden. Een game als Red Dead Redemption 2 kost je al snel meer dan 100GB aan opslag en dat heeft alles te maken met wat het te bieden heeft. De game is groot, de game is mooi en de game kent een technologie die alleen het beste van het beste nodig heeft. Iets wat wij met de FZW804 van Panasonic zonder enige twijfel ervaarden. De kleuren spatten van het scherm en de details vlogen ons om de oren. Red Dead 2 is voorzien van prachtige elementen, welke deze televisie ons zonder enige twijfel perfect voor wist te schotelen.

Met perfect bedoelen we overigens ook echt perfect. De PlayStation 4 PRO heeft 4K HDR ondersteuning: een feature die met Panasonic’s 4K HDR Game Mode heerlijk uit de verf kwam. Met een response tijd van minder dan 25 milliseconde was de ervaring bijzonder soepel en snel. Precies datgeen wat je als gamer zoekt in een televisie.

Panasonic voor de sporters

Uiteraard kopen we een televisie niet alleen voor het spelen van games. Stel je een heerlijke zondagmiddag voor: biertje, bitterballetje, trainingsbroek, trui en een middag vol met sport. Je begint met het kijken van de voetbalwedstrijden, kijkt de samenvattingen en sluit de avond af met talkshows over de wedstrijden. Hoe erg je geniet heb je zelf in de hand, maar een goede televisie is een must in deze situatie. Lekker languit op de bank liggen en constant de bal moeten zoeken, is alles behalve relaxt.

Dat is waar de magie van Panasonic’s OLED televisies, de FZW804 in dit geval, om de hoek komt kijken. Naast een heerlijke game-mode, beschikken alle 2018 Panasonic TV’s ook over een prachtige Sport Mode. Nu snappen we dat het vrij overdreven klinkt, maar we vinden hem daadwerkelijk prachtig. Doordat de FZW804 voorzien is van fantastische kleuren, komt het spel echt tot leven. Of het nu een geweldig potje is of een van de saaiste ooit is: het is daadwerkelijk net alsof je zelf in het stadion zit. Een feature wat niet alleen te zien is op het gebied van beeld, maar ook doorwerkt in het geluid. Die zondagmiddag op de bank? Die heeft een hele andere vorm gekregen. En dat is alles behalve negatief.

Panasonic QLED Televisies

En dat is misschien toch wel de kracht van deze FZW804. Het overweldigende geluid in combinatie met een fantastisch arsenaal aan kleuren: het zorgt ervoor dat je jezelf even in een andere realiteit waant. De ervaring is uniek en we hebben er elke seconde van genoten. Gek op sport? Dan is dit zonder enige twijfel de tv voor jou!

De Champions League wedstrijden van 11 en 12 december in een zo’n goed mogelijke setting bekijken of heb je zin om Red Dead 2 compleet uit te spelen in heerlijke details? Dan is niet alleen de FZW804 een dikke aanrader, maar kunnen Panasonic’s OLED televisies in het algemeen het verschil al maken.

Panasonic QLED Televisies

Meer informatie over de FZW804? Check dan deze link! Wil je meer weten over Panasonic zelf, dan kom je hier beter uit de verf.

In samenwerking met Panasonic

Reageer op artikel:
Panasonic OLED televisies: uitblinkers in gaming en sport
Sluiten