Ilona Braam
Ilona Braam Home 10 jul 2017

Deze hanger haalt automatisch die zomerse bbq lucht uit je kleding

De zomer is nu volop bezig en wat is er lekkerder dan een heerlijke steak gooien op een rokende barbecue? Bijna niks kan de smaak die de gloeiende kolen aan het vlees geven evenaren. Het nadeel is echter dat iedereen daarna precies weet wat je hebt gedaan. Die rookgeur verdwijnt namelijk niet vanzelf met de wind. Panasonic heeft hier gelukkig de oplossing voor. Met de slimme hanger van het techbedrijf, wordt die nare geur gewoon uit je shirt verwijderd terwijl je nog even het zwembad induikt.

Ontgeurende hanger maakt gebruik van nanodeeltjes

De hanger wordt door Panasonic zelf de “deodorizing hanger” genoemd en is speciaal bedoeld om nare geurtjes zoals rook of zweet uit je kleding te verwijderen. Hiervoor gebruikt het een gepatenteerde technologie, welke onder de naam nanoe gaat. Zoals je zou verwachten heeft dit inderdaad met nanotechnologie te maken.

Panasonic ontgeurende hanger

De hanger laat namelijk negatief geladen deeltjes met nano-afmetingen in de lucht vrij. Deze deeltjes verzamelen vervolgens vocht uit de lucht om vervelende geurtjes in je kleding te neutraliseren. Via openingen bij onder andere de schouders, oksels en rug worden de deeltjes met een ventilator in het kledingstuk geblazen.

Panasonic ontgeurende hanger

(Nog) niet draadloos

Misschien dat de volgende versie van de hanger ook draadloos te gebruiken zal zijn, maar helaas heb je voorlopig nog wel een stopcontact nodig. Op zich hadden ze hierover kunnen nadenken, aangezien de meeste mensen geen stopcontact in hun kledingkast hebben.

Panasonic ontgeurende hanger

Lancering in september in Japan

De deodorizing hanger zal rond september eerst in Japan verschijnen voor omgerekend 154 euro. Waarschijnlijk om het bekende smog probleem daar aan te pakken. Wanneer we hem in Europa zien verschijnen is nog onbekend.

Als je wat meer kleding hebt om te ontgeuren, maar hiermee toch geen hele wasmachine vult is de Gentlewasher een ideale oplossing. Deze mini handwasmachine maakt je kleren binnen vijf minuten schoon. Daarna moeten ze nog wel even drogen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze hanger haalt automatisch die zomerse bbq lucht uit je kleding
Sluiten