Ilona Braam
Ilona Braam Smart Home 16 sep 2017
Leestijd: 2 minuten

Deze koelkast komt zelf naar je toe met een koud biertje

IFA 2017 heeft een hele reeks aan nieuwe apparaten opgeleverd, waarvan de één nog interessanter is dan de ander. Eén van de meest geweldige dingen die het evenement te bieden had was zonder twijfel de zelfbewegende koelkast van Panasonic. Dit robot koelkastje wacht de hele dag smachtend op je stem en komt meteen naar je toe als je een versnapering nodig hebt.

Eigenlijk voor oudere mensen (maar stiekem voor je biertjes)

De koelkast is uiteraard nog een concept model en zullen we waarschijnlijk niet binnenkort in de winkel zien. Hij is ontworpen met het oog op wat oudere mensen en mensen welke wat moeilijker ter been zijn. Wij denken dat ook hele fitte mensen graag zo’n koeler in huis zouden halen en dat dit een gat in de markt is. Panasonic zou er ook nog over na denken om bovenin de koelkast een soort warmhoud compartiment in te bouwen, zodat het beestje je naast een koud biertje ook een warme maaltijd kan aanbieden.

Panasonic zelfbewegende koelkast

Slimme koelkast met of zonder spraakassistent?

Uiteraard gaat het om een wat kleinere koelkast en niet zo’n gigantisch Amerikaans exemplaar. Het apparaat is uitgerust met LIDAR technologie en dieptesensoren, zodat het apparaat zonder problemen naar je toe kan navigeren. Uiteraard is het ook voorzien van spraakherkenningssoftware, welke herkent dat je iets nodig hebt. Hoe ver dit zal gaan is nog onbekend. Het zou natuurlijk kunnen dat de koelkast een soort virtuele assistent krijgt en ook nog een babbeltje met je kan maken. Lucy Hedges, BBC Travel Show presentatrice en Metro Tech editor, maakte gelukkig een filmpje van het wonderbaarlijke apparaatje.

Mocht de koelkast van Panasonic zonder assistent komen, zou je kunnen overwegen hem uit te rusten met een FridgeCam. Deze praat wel niet tegen je, maar vertelt je (schriftelijk) precies welke voedingsmiddelen je nog hebt staat en waarschuwt je meteen wanneer iets bijna op is of wanneer de vervaldatum nadert.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Engadget

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Deze koelkast komt zelf naar je toe met een koud biertje
Sluiten