Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 14 oktober 2019

Paniek! De wereld van Fortnite eindigt in een zwart gat

Gisteravond was er een groot evenement in Fortnite. Het zogenaamde ‘The End’-evenement zorgde er voor dat de wereld van Fortnite in een zwart gat verandert en de community is nu in paniek.

Daarmee is het tiende seizoen van Fortnite min of meer ten einde en worden de voorbereidingen getroffen voor het elfde seizoen. Dat seizoen kan echter ook Fortnite Chapter 2 gaan worden, dat is niet helemaal duidelijk.

Het End Event van Fortnite

Gisteravond Nederlandse tijd werd het evenement gehouden en kwamen miljoenen gamers in de game samen en ook nog miljoenen die het via een livestream hebben gekeken. In het evenement leek er eerst niks aan de hand, totdat er vanuit de lucht allemaal gevaar kwam. Er kwam een meteoor en die zorgde er voor dat de wereld zoals we die kennen in een zwart gat veranderde. De video van het live-evenement vind je hier en na een minuut of 24 wordt het interessant.

Het eindigde in een zwart gat. En als je nu op Fortnite inlogt, dan krijg je eerst het beeldmateriaal van seizoen 10 te zien, waarna de muziek langzamer gaat en je een beeld ziet met dat zwarte gat. Buiten dat om kun je nu niks in Fortnite doen. Mijn kinderen weten zich geen raad en lopen te stuiteren. Please send help.

Fortnite
Dit zie je nu in Fortnite (Bron: Epic)

Overigens hoef je niet in paniek te zijn. Dit is allemaal onderdeel van het verhaal dat ontwikkelaar Epic Games naar buiten wil brengen. Zo heeft PlayStation bezorgde gebruikers al verzekerd dat er niks aan de hand is met hun accounts en dat ook de V-Bucks nog veilig zijn.

De grote vraag is wat er nu in Fortnite gaat gebeuren. De verwachting is dat de game vanaf nu Fortnite Chapter 2 gaat zijn en we op een compleet nieuwe map worden gegooid. Dat gaat een beetje wennen worden, maar aan de andere kant kan verfrissing geen kwaad. Wil je meer lezen over de game? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
Paniek! De wereld van Fortnite eindigt in een zwart gat
Sluiten