Paper, Facebooks nieuwste app waarmee je eenvoudig door het belangrijkste nieuws scrollt

Is dit het einde van Facebooks originele app? Ze hebben namelijk vandaag hun nieuwe app Paper gepresenteerd. Deze app draait vooral om nieuws dat Facebook speciaal voor jou uitzoekt, maar wel op basis van jouw voorkeuren. Je kunt zelf aangeven binnen welke rubrieken jij het liefst content wil ontvangen en dat wordt tevens beoordeeld aan de hand van de betrokkenheid van jouw vrienden. Liken zij bepaalde content meer, dan is de kans groot dat jij het ook ziet. Maar wat maakt Paper dan daadwerkelijk anders dan de huidige Facebook app?

Ten eerste heb je het idee dat je meer door een krant bladert en zo nieuws vergaart. Daarnaast heb je een op maat gemaakte nieuwsapp dat aan je Facebookprofiel is gekoppeld en helpt het je beter bij het ontdekken van interessante verhalen. Het design is clean, zijn er bijna geen knoppen te vinden, verhalen worden als ‘kaarten’ getoond en je bladert voornamelijk horizontaal door de content heen. Bewegingen zullen ook een grote rol spelen bij de navigatie. Een panoramafoto kun je bijvoorbeeld bekijken door je telefoon van buiten naar binnen te draaien. Check onderstaande video voor een demonstratie van Paper.

Facebook heeft ervoor gekozen om de app in het begin alleen in de Verenigde Staten uit te brengen. Daar wordt-ie vanaf 3 februari beschikbaar. Ze hebben niet gezegd over de beschikbaarheid in andere landen. Waarschijnlijk worden de gebruikers uit de V.S. als proefpersoon ingezet en kan Facebook bepalen of het een interessant product is voor de rest van de wereld. Dit kan een slimme zet zijn, want Facebook Poke en Facebook Home zijn eerder een flop dan een succes te noemen. Het kan ook te maken hebben met de manier waarop het nieuws wordt samengesteld. Jammer, want wij hadden vanaf 3 februari ook wel met de app willen experimenteren. Zien jullie iets in Paper?

Reageer op artikel:
Paper, Facebooks nieuwste app waarmee je eenvoudig door het belangrijkste nieuws scrollt
Sluiten