Van de pagina’s van dit boek kun je elektronisch speelgoed maken

Papier lijkt misschien niet een heel spannend product, maar we kunnen er veel leuke dingen mee doen. Zo moeten ook de bedenkers van het volgende project op Kickstarter hebben gedacht. Maak kennis met de Papier Machine.

Papier Machine is bijzonder innovatief

De Papier Machine Vol.0 is de eerste uitgave van een reeks thematische boeken. De boeken zijn ontworpen door de Franse designers Marion Pinaffo en Raphael Pluvinage. Van de buitenkant zien de boeken er misschien vrij gewoon uit, maar aan de binnenkant is er niets gewoons aan dit boek.

Het thema van dit eerste nummer is geluid. In het boek vind je zes verschillende soorten papieren speelgoed, die je helpen om de wereld van elektronica wat beter te begrijpen. Het boek volgens de makers een plek waar papier, elektriciteit, grafische vormen en spel samenkomen. Zij willen met hun spellen kinderen en anderen een beter begrip bijbrengen van hoe technologie werkt.

Papier Machine

What? Een boek als technisch speelgoed

Het speelgoed is geprint met speciale inkt die gevoelig is voor temperatuur. Daarnaast wordt er bij sommige spellen ook gebruik gemaakt van propellers en batterijen. Toch bestaan de meeste spellen voor het overgrote deel uit papier. De makers hebben hiervoor gekozen omdat papier iets is waar we al sinds jong af aan mee spelen. Je kunt papier buigen, vouwen, knippen, scheuren, kreuken, gladstrijken, en ga zo nog maar even door.

De kleuren die zijn gebruikt voor de verschillende spellen zijn geïnspireerd op de ouderwetse Arcade-spellen. Daarmee zijn de spellen niet alleen functioneel en leuk, maar ook decoratief. Volgens Pinaffo en Plufinage gaat het speelgoed net zo lang mee als de eigenaar er zuinig op is. Net zoals eigenlijk voor ieder ander product geldt dus, al is papier wel bijzonder ‘breekbaar’.

Benieuwd naar hoe de spellen er uit zien en hoe ze werken? Check het hier.

De Papier Machine is al tentoon gesteld in het Musée des Arts Décvoratifs in Parijs, en is wellicht over een tijd ook te koop voor consumenten. Daarvoor moet er echter nog wel wat meer geld worden ingezameld via ref=pl979s&token=97c680b6″>de campagne op Kickstarter. Tot die tijd kun jij je vast nog wel even vermaken met een van deze vijf must-have Lego sets.

Reageer op artikel:
Van de pagina’s van dit boek kun je elektronisch speelgoed maken
Sluiten