Papieren krant is dankzij nieuwe Blendle-app eindelijk klaar voor de smartphone

Blendle maakt grote stappen! Binnen twee jaar hebben Alexander Klöpping en zijn team het voor elkaar gekregen om meer dan 650.000 actieve gebruikers naar zich toe te trekken om mensen topjournalistiek te laten ontdekken. Mocht je Blendle nog niet kennen: hier kunnen gebruikers zonder abonnement losse artikelen uit de beste kranten en tijdschriften lezen. Kranten en tijdschriften in Nederland, Duitsland en de Verenigde Staten. In twee jaar is het team van Blendle meer dan zeventig werknemers sterk, onder wie vijftien journalisten. Lang niet slecht, dus is het tijd voor een nieuwe Blendle-app voor de iPhone en iPad met interessante nieuwe functies.

De papieren krant is eindelijk klaar voor de smartphone

Aan de update van de iOS-app is Kiosk toegevoegd. Hiermee kun je door de print-lay-out van bijna tweehonderd kranten en tijdschriften bladeren (en in één keer een volledige uitgave kunt kopen). Ook is er een zoekfunctie aan toegevoegd zodat je door de grote database van artikelen kunt zoeken die je niet via Google kunt vinden. “We hebben afgelopen tijd veel dingen uitgeprobeerd en getest met onze vroege gebruikers. Dit waren features waar elke dag veel verzoeken voor binnenkwamen,” aldus Emiel Janson, designer van Blendle, aan WANT.nl.

Gepersonaliseerde tijdlijn

Uiteindelijk maakt de gepersonaliseerde tijdlijn de update compleet. Het is tegenwoordig lastig om nog te bepalen wat je wel en niet moet lezen. Een algoritme bepaalt dan ook welke verhalen het beste bij de interesse van de gebruiker past. Deze verhalen worden in de nieuwe gepersonaliseerde tijdlijn geplaatst. Maar de redactie zit ook niet stil en selecteert elke dag artikelen die op dat relevant, belangrijk en opvallend zijn. “Eigenlijk levert de Blende-app dus langzaam en slim nieuws in je broekzak,” aldus Blendle-oprichter Marten Blankesteijn.

Een maand onbeperkt Quest

Blendle heeft voor de lancering van de nieuwe iOS-app met populair-wetenschappelijk tijdschrift Quest de handen ineen geslagen. Download je ‘m hier binnen een week, dan ontvang je een maand onbeperkt Quest. Just saying.

Reageer op artikel:
Papieren krant is dankzij nieuwe Blendle-app eindelijk klaar voor de smartphone
Sluiten