Deze gadget maakt elk papieren vliegtuigje op afstand bestuurbaar

Til je papieren vliegtuigje letterlijk naar een hoger niveau met de Powerup Dart. Met dit op Kickstarter gelanceerde bouwpakket maak je van elk velletje papier een op afstand bestuurbaar stuntvliegtuig.

Powerup Dart: maak elk papieren vliegtuigje op afstand bestuurbaar

Het vouwen van een papieren vliegtuigje blijft een verslavende bezigheid. Het gooien ervan levert echter meestal teleurstellende resultaten op. Lees: hulpeloze crashes. Een nieuwe Kickstarter-campagne gaat dat probleem oplossen. Maak kennis met de Powerup Dart, een bouwpakket dat elk papieren vliegtuigje naar een hoger niveau tilt.

Het pakketje bestaat uit een propellormodule, wieltjes, en alvast wat papier. Je stopt de module in je papieren vliegtuigje, bevestigt de wieltjes, en klaar is kees. Nu hoef je alleen nog je smartphone erbij te pakken. Want ja hoor, zelfs papieren vliegtuigjes kunnen tegenwoordig met een app aangestuurd worden. Leve Bluetooth!

Powerup Dart

Met behulp van de app kun je elk papieren vliegtuigje op laten stijgen. Ook het gooien van je creatie is een optie. Daarna neemt de propellormodule het over, en hoe: met 45 kilometer per uur schiet je vliegtuigje van de lucht. En dan komt het meest briljante onderdeel: crashes zijn geen probleem. De propellor is zeer stevig, en kan wel een klap hebben.

Papieren vliegtuigje Kickstarter

Altijd weer verder

Is de rest van je vliegtuigje wel kaduuk? Dan pak je een nieuw velletje papier, en gaan met die banaan. De Powerup Dart kan tien minuten vliegen, waarna je de module aan de oplader moet leggen. Dat opladen duurt ongeveer 25 minuten. Een klein nadeel ten opzichte van ouderwetse papieren vliegtuigjes, maar dat ben je snel weer vergeten als je de trucjes ontdekt.

Jazeker, de Powerup Dart kan maar liefst acht trucs uitvoeren, waaronder een spectaculaire kurkentrekker. Voor bepaalde trucs zul je op een specifieke manier je papieren vliegtuigje moeten vouwen, maar gelukkig kun je die informatie allemaal in de app vinden.

De bedenker van dit project, Shai Goitein, is geen nieuwkomer als het om Kickstarter gaat. Hij lanceerde eerder al op succesvolle wijze twee andere vliegtuigpakketen. De eerste liet je vliegtuigje simpelweg vliegen, echt de voorloper van de nieuwe Powerup Dart. Zijn tweede project was een papieren vliegtuigje met een camera.

Geslaagde Kickstarter-campagne

Gaat zijn derde Kickstarter-campagne ook slagen? Die vraag hoeven we niet eens meer te stellen. Shai Goitein moest 25,000 dollar ophalen om zijn project te laten slagen, en dat is dik gelukt. Sterker nog, de succesvolle campaigne tikt bijna een half miljoen dollar aan. Je kunt zelf een bouwpakket bemachtigen voor 45 dollar.

Papieren vliegtuigje

Omgerekend en inclusief invoerkosten komt dat neer op 62 euro. Geen zin om zelf papieren vliegtuigjes te vouwen? Deze Lego-machine doet het voor je. Deze dude bouwde zelfs een geweer dat papieren vliegtuigjes afschiet.

Reageer op artikel:
Deze gadget maakt elk papieren vliegtuigje op afstand bestuurbaar
Sluiten