Ilona Braam
Ilona Braam Gadgets 15 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Geef je papieren vliegtuigjes een elektrische boost met POWERUP 4.0

Papieren vliegtuigjes vouwen is een bezigheid waar zowel jong als oud behoorlijk wat voldoening in kan vinden. De kunst is uiteraard om je vliegtuig dusdanig te vouwen dat hij het allerverst vliegt en misschien zelfs nog een kunstje of twee kan uitvoeren. Maar met papier alleen ben je toch redelijk beperkt. Als je naar het volgende niveau wilt, kan POWERUP 4.0 je een boost geven. Met deze kit bestuur je je vliegtuigjes voortaan via je smartphone en kun je aan de slag met features, zoals autopilot en Launch Assist.

Papieren vliegtuigjes met boordcomputer

De naam POWERUP in combinatie met papieren vliegtuigjes komt je misschien bekend voor en dat is ook niet zo gek. Er bestaan namelijk eerdere versies van de kit, maar nu zijn de makers terug met (volgens hun) de beste POWERUP boordcomputer tot nu toe. Deze zou je vliegtuigjes nog indrukwekkender maken en helpt je nog beter om je creaties in de lucht te houden.

POWERUP 4.0 papieren vliegtuigjes
Bron: POWERUP Toys

Gyroscoop en versnellingsmeter

Je kunt de POWERUP 4.0 kit zien als de motor van je vliegtuig met wat extra’s. De nieuwe boordcomputer is uitgerust met twee nieuwe sensoren, namelijk een gyroscoop en een versnellingsmeter. Deze worden gecombineerd met twee motoren met een richtbare stuwstraal om je papieren vliegtuigjes naar een hoger niveau te tillen.

POWERUP 4.0 papieren vliegtuigjes
Bron: POWERUP Toys

Trucjes met een druk op deknop

Zo kun je aan de slag met een autopilot feature, die ervoor zorgt dat je met een druk op de knop allerlei acrobatische kunstjes kunt uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan een loop of een goede oude barrel roll. Ook blijfven je papieren vliegtuigjes stabieler in de lucht wanneer er wat meer wind is, dankzij de Wind Stabilizer. Launch Assist helpt je weer bij het opstijgen en zorgt ervoor dat je knutselwerk niet meteen neerstort. De Auto Stabilizer feature verzekert je er weer van dat zelfs wat minder goed gevouwen vliegtuigjes als een pro rondvliegen.

POWERUP 4.0 papieren vliegtuigjes
Bron: POWERUP Toys

Kickstarter project

Zoals je misschien al zou verwachten, is POWERUP 4.0 een Kickstarter project. Het team achter het project is echter doorgewinterd in crowdfunding campagnes. Zo hebben ze al drie succesvolle Kickstarter projecten achter de rug en hebben ze in totaal al meer dan 3,5 miljoen dollar opgehaald. Mocht je het willen proberen met je papieren vliegtuigjes, kun je voor 44 euro een pakket bestellen. Hiervoor krijg je de basis kit. Mocht je er echt voor willen gaan, is er ook een Pro kit voor 71 euro met alles erop en eraan.

En als je het echt goed wilt doen, moet je eigenlijk ook even kijken op de website Fold’NFly. Hierop vind je allerlei verschillende modellen om te vouwen en zijn de vliegtuigjes zelfs gesorteerd op hun aerodynamische kwaliteiten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Kickstarter

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Geef je papieren vliegtuigjes een elektrische boost met POWERUP 4.0
Sluiten