Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 5 apr 2018

Met deze opvouwbare mountainbike spring je zo een vliegtuig uit

Montague Bikes staat bekend om zijn opvouwbare fietsen en had als idee dat deze gebruikt kunnen worden door paratroopers, zodat ze meteen een fiets bij zich hebben als ze uit een vliegtuig springen. Dat is misschien niet helemaal wat jij met je fiets wilt doen, maar met hun nieuwe Paratrooper Elite mountainbike kun je wel lekker efficiënt op pad gaan.

Frame zelf vouwt niet

De Paratrooper Elite is een high performance mountainbike, waar je alle terreinen mee kunt trotseren. En het handige aan de fiets is natuurlijk dat je hem gewoon kunt opvouwen als je klaar bent met je avonturen.

In tegenstelling tot andere opvouwbare fietsen, wordt het frame zelf niet gevouwen. Hierdoor is de fiets wat steviger dan de doorsnee vouwfiets. In opgevouwen toestand is de mountainbike nog maar 91 cm x 71 cm x 30 cm groot.

Perfect dus om hem in de auto mee te nemen of in je kast op te bergen. Inderdaad zou je er ook een vliegtuig mee uit kunnen springen, als dat je ding is.

Paratrooper Elite opvouwbare mountainbike

Paratrooper Elite even goed als normale mountainbike

Montague Bikes geeft aan dat ze anders zijn dan andere bedrijven die opvouwbare fietsen maken. Bij hun ligt de focus namelijk op performance en de kwaliteit van je rit.

Hun fietsen zouden gemaakt zijn om in alle omstandigheden goed te presteren en de Paratrooper Elite zou zelfs niet onderdoen voor de beste mountainbikes op de markt.

Paratrooper Elite mountainbike

Dertig versnellingen voor exceptionele performance

Met de fiets krijg je 30 Shimano XT versnelling en XT hydraulische remschijven. Om alle schokken op te vangen is de mountainbike uitgerust met een Rockshox Reba veringsysteem. Dit alles zou zorgen voor een exceptionele performance tijdens je avonturen.

Verder komt de Paratrooper Elite met 68,58 cm Mavic wielen en 5,08 cm Maxxis banden.

Paratrooper Elite mountainbike

Medium of large?

Via de Montague Bikes websites kun je de opvouwbare mountainbike bestellen. Hierbij heb je de keuze uit een medium formaat met een frame van 45,72 cm of het large model met een 50,8 cm frame. Voor 2.033 euro kan hij van jou zijn, maar hij wordt wel alleen in de VS bezorgd.

In dit artikel leggen we uit hoe je toch producten in Nederland kunt krijgen, die eigenlijk alleen voor Amerika bedoeld zijn.

Niet alleen fietsen kunnen opvouwbaar zijn, maar hele huizen kun je blijkbaar ook zo opvouwen. Zo kun je dit blok bijvoorbeeld met de druk van een knop omtoveren tot een gezellig huisje.

Digital Trends

Reageer op artikel:
Met deze opvouwbare mountainbike spring je zo een vliegtuig uit
Sluiten