Milton Broen
Milton Broen 05/01/2016

Parrot Disco is een razendsnelle drone die vleugels in plaats van propellers kent

CES biedt naast allerlei nieuwe tablets, laptops en smartphones uiteraard ook een podium voor vernieuwende technologie op het gebied van gadgets zoals drones. Parrot grijpt z’n kans en presenteert haar nieuwste drone; de Parrot Disco.

Een drone met vleugels!

Waar bijna alle drones gebruik maken van propellers, werkt de Parrot Disco drone nét even anders. De Disco is namelijk een ‘fixed-wing drone’, dit houdt in dat-ie van vleugels gebruik maakt. Gelukkig heeft-ie geen startbaan nodig, want het enige dat je hoeft te doen om de Disco op te laten stijgen is ‘m de lucht in gooien. Daarnaast hoef je ook geen geavanceerde drone-piloot te zijn om ‘m in de lucht te houden. De automatische piloot en de uitgebreide sensoren zorgen ervoor dat-ie gecontroleerd blijft vliegen.

Een lichtgewicht met ‘zware’ prestaties

De Parrot Disco is met zo’n zevenhonderd gram een relatief lichtgewicht. Met dit lichte gewicht haalt-ie ongeveer een topsnelheid van zo’n tachtig kilometer per uur, wat ‘m sneller maakt dan de meeste consumenten-drones op de markt. In totaal vliegt-ie zo’n 45 minuten op één oplaadbeurt. Ook beschikt de Parrot Disco over dezelfde veertien-megapixel-camera als de Parrot Bebop, waarmee je fantastische foto’s en stabiele video’s kunt schieten. En voor een ultieme vliegervaring kun je ‘m aansluiten op de Parrot FPV-bril zodat je een live view hebt van het uitzicht van de drone. Hoewel er wordt gezegd dat-ie een ‘fixed-wing-drone’ is, kunnen de vleugels er als nog af worden gehaald. Dit heeft als voordeel dat-ie gemakkelijk is mee te nemen en dat de impact tijdens een heftige landing wordt gebroken. Het landen is namelijk nog wel een punt van aandacht bij deze drone. In de video zie je hoe de drone in een bult met hooi landt, maar hoe dit zal zijn als het op het asfalt plaatsvindt durven we nog niet te zeggen.

Prijs nog niet bekend

Helaas heeft Parrot nog niks vrijgelaten over de mogelijke prijs van de Parrot Disco. Dat weten we pas als-ie in de loop van 2016 in de verkoop gaat. Maar gelukkig hebben we wel alvast iets om op te verheugen. We houden je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Parrot Disco is een razendsnelle drone die vleugels in plaats van propellers kent
Sluiten