Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 14 apr 2020

Pas nu je knoppen op de Nintendo Switch aan

Spelcomputers zoals de Nintendo Switch krijgen regelmatig System Updates. Deze moet je dan uitvoeren voordat je weer verder kunt gaan met je favoriete game, waardoor je soms geen idee hebt wat de nieuwe update doet. Sind gisteren is de zogenaamde 10.0.0 update voor de spelcomputer uitgerold.

De nieuwe System Update brengt een aantal vernieuwingen en verbeteringen naar de Nintendo Switch. De meest interessante daarbij is de mogelijkheid om de knoppen op de controller anders te mappen dan dat standaard is, waardoor je de controller zo kunt inrichten als je wilt.

De Nintendo Switch System Update

De System Update van de Nintendo Switch kun je installeren door de pop-up van de spelcomputer te activeren. Maar je kunt ook naar het menu gaan en daar kiezen voor System Update en vervolgens kan een kind de was doen. Met de update kun je dus onder andere de controllers aanpassen. Ga daarvoor naar het menu System Settings en vervolgens controllers en Sensors. Hier kun je vervolgens controllers als de Joy-Cons en de Pro Controller aanpassen en vervolgens de aanpassingen ook opslaan op de spelcomputer. Op dit moment werkt de optie nog niet met controllers van andere partijen. Per systeem zijn er vijf configuraties die je voor de verschillende controllers op kunt slaan. Als jij bijvoorbeeld wilt dat je de triggers omdraait, dan is dat nu te doen. Daarbij moet je alleen wel opletten dat in games verwezen wordt naar de originele knop, die jij dan handmatig ergens anders aan hebt gekoppeld.

Nintendo Switch Joy-Con
Pas zelf de knoppen aan van de Joy-Con (Afbeelding: Nintendo)

Daarnaast komt de System Update van de Nintendo Switch met de mogelijkheid om opgeslagen data van de SD-kaart over te zetten naar het geheugen van het systeem en vice versa. Op die manier is het makkelijker om je opslag in te delen. Verder is het nog mogelijk om nieuws items te bookmarken, zodat je die later makkelijker kunt terugvinden. En tot slot zijn er nog enkele kleine verbeteringen. Dus als je weer wilt gaan gamen, dan weet je dat je hier even rekening mee moet houden. Wil je meer lezen over games voor de spelcomputer? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Pas nu je knoppen op de Nintendo Switch aan
Sluiten