Pas op met wat je op ebay koopt

Dat je ooit iets op het Nederlandse Marktplaats hebt gekocht is groot, maar zoek jij het Amerikaanse ebay ook wel eens af voor goedkope snufjes? Zo ja dan ben je bij deze gewaarschuwd. Op ebay zijn namelijk veel oplichters actief. Onlangs werd er bijvoorbeeld een ‘prototype’ van de Apple Watch voor 260 dollar verkocht. Iemand was zo gek om ‘m aan te schaffen, maar misschien wel zoals verwacht kreeg hij niet wat hij verwachtte. In plaats daarvan kreeg ‘ie een plastic doosje met daarop twee stickers en een nep lederen band bevestigd. En dan baal je!

Van de week ging het ook weer mis. Een dude kocht een Apple MacBook voor omgerekend vierhonderd euro, maar ontving in plaats van de Macbook een A4tje met een afbeelding van de laptop. Vervelend voor de beste man. Vooral als je je bedenkt dat hij zijn surfboard had verkocht om de laptop te kunnen kopen om daarmee een nieuwe carrière als dj te starten. Vanwege een longaandoening mocht hij namelijk niet meer surfen.

In hetzelfde artikel van de Daily Mail wordt naar een incident van december 2013 verwezen. Een man kocht voor zeshonderd euro de ‘XBox One Fifa Day One Edition’ en kreeg ook een A4tje met een foto van de Xbox thuis gestuurd. Het is wel bekend dat ebay zulke gevallen van fraude uitermate serieus neemt en dat de mensen in de meeste gevallen hun geld terug krijgen. Gelukkig, maar wees dus gewaarschuwd.

Reageer op artikel:
Pas op met wat je op ebay koopt
Sluiten