Daniel Koster
Daniel Koster Elektrische auto's 5 jan 2016
Leestijd: 3 minuten

Pas op Porsche: Faraday Future komt met elektrische 1000-pk-supercar FFZERO1

Waar Tesla bijvoorbeeld met de Model S en Model X inspeelt op de vraag naar auto’s die op elektriciteit rijden, is het aanbod naar onze mening nog lang niet compleet. Dat dacht ook Porsche, aangezien zij een elektronische auto, de Mission E, aankondigden die wat sportiever is. Beide automerken hebben er echter een geduchte concurrent bij in de vorm van Faraday Future. Het concept van de supercar FFZERO1, dat tijdens de CES 2016 is gepresenteerd, gaat er namelijk bijna zeker komen. En wat belooft dat concept veel!

FFZERO1 boort met concept een nieuwe markt aan

Het eerste dat je aan de auto opvalt is uiteraard het ontwerp. Waar andere elektrische auto’s tot nu toe vooral op andere ‘normale’ auto’s lijken, is deze futuristische supercar toch echt van een ander kaliber. En terwijl andere media zoals Bright en Wired stellen dat Faraday met deze auto een geduchte concurrent van Tesla is, zien wij dat anders. Faraday boort met deze auto een andere markt aan; die van mensen die op zoek zijn naar een supercar om de wegen mee onveilig te maken. Een supercar zoals de Mission E van Porsche. En die markt geven ze zeker wat ze willen.

De FFZERO1 gaat binnen drie seconden van nul naar honderd en kan maximaal 320 kilometer per uur behalen. Dit aangezien de auto vier elektrische motoren (één bij elk wiel) kent die de auto van meer dan duizend pk voorzien. Nog een reden dat de auto een andere markt aanboort dan de concurrentie is dat-ie slechts plaats kent voor één persoon.

Het futuristische ontwerp

De auto ziet er van binnen en van buiten uit als een auto van de toekomst. Het dynamische uiterlijk ziet er futuristisch uit, en ook de binnenkant van de auto voert een futuristische boventoon. Je kunt het interieur van buiten zien door het glazen dak. En zo zie je allerlei toffe snufjes. Zo is er een smartphonehouder in het midden van je stuur te vinden (of dat veilig is, is maar de vraag). Daarnaast wordt er een helm bijgeleverd die de bestuurder van water en zuurstof voorziet. Ook is het stuur zo ontworpen dat je ermee kan sturen, maar-ie ook meteen allerlei gegevens omtrent jouw biometrische systeem verzamelt. Check hier de volledige specificaties van de prachtige supercar!

Faraday Future

Faraday Future is nu al een tijdlang in het geheim bezig met allerlei projecten. Wat wel duidelijk is, is dat dit niet de eerste auto gaat worden van Faraday aangezien er andere auto’s op het programma staan om eerder te worden geproduceerd. Het concept laat wel zien wat het bedrijf in zijn mars heeft. Een andere manier waarop het bedrijf zich onderscheidt is dat ze uitgaan van een modulaire manier van auto’s maken waarbij je zelf kunt aangeven hoe je auto eruit moet gaan zien. Hierbij zijn ze één van de weinigen die je je eigen auto laat samenstellen vanaf minuut één. Wij zijn benieuwd wat de toekomst gaat brengen en houden je op de hoogte omtrent de FFZERO1 en andere auto’s van Faraday Future!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Pas op Porsche: Faraday Future komt met elektrische 1000-pk-supercar FFZERO1
Sluiten