Kiara Angelino
Kiara Angelino Home 15 apr 2017

PassivDom: zo kun je wonen in een 3D-geprint huis

Televisiesmakers verdienen goud geld aan programma’s waarin bouwprojecten niet gaan zoals ze moeten lopen. Een huis kost meestal meer geld dan in eerste instantie is berekend. 3D-printers brengen hier verandering in. In minder dan acht uur tijd printte een 3D-printer het ‘PassivDom’ huis voor 32.000 dollar. Lang niet gek.

Het huis heeft een oppervlakte van 35 vierkante meter groot. De 3D-printer heeft de muur, het dak en de vloer geprint. Onderdelen zoals ramen, deuren en elektrische systemen zijn door mensen toegevoegd. Aber natürlich.

PassivDom

Het materiaal

Het huisje is van een materiaal gemaakt dat niet roest of rot. Ook is er een isolatie-technologie toegepast. Het zal dus in de winter warm blijven, de muren isoleren namelijk net zo goed als bakstenen. En in de zomer wordt het PassivDom huis koel gehouden. De minimale levensduur van het huis is 20 jaar.

PassivDom

Geen pijpleidingen en elektrische systemen nodig

Als je het huis koopt zit alles erop en eraan. Het hoeft dus niet met elektrische systemen en pijpleidingen te worden aangesloten. Zonne-energie wordt in een batterij opgeslagen. Water wordt via de lucht opgevangen en gefiltreerd. Je kunt ook zelf water aan het systeem toevoegen. Daarnaast kunnen alle systemen in PassivDom ook nog eens met een smartphone bestuurd worden. Een écht mini smarthome.

PassivDom is verplaatsbaar naar waar dan ook

PassivDom is een mobiel huis, dus kan overal naartoe worden getransporteerd. Het huisje is negen keer zo sterk als staal, dus het kan meerdere keren worden vervoerd. PassivDom heeft ook geen fundament nodig. Als het moet kan kan het huisje in de stad, naast een rivier of op een berg worden geplaatst. En dat voor maar 32K.

PassivDom

Verschillende modellen van de huizen

Voor de duidelijkheid: het bedrijf biedt drie modellen van de huizen aan. Er kunnen ook huizen naar voorkeur worden ontworpen. De bouwtijd hangt per model af. Alleen de premium-modellen krijgen meubels erbij geleverd. Het goedkoopste model van 32.000 dollar en dat binnen acht uur is gebouwd valt daar niet onder.

Dit is overigens niet het eerste 3D-geprinte huis. Check dit prachtige huis dat binnen 24 uur met een 3D-printer is gebouwd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
PassivDom: zo kun je wonen in een 3D-geprint huis
Sluiten